Ezüstérmes az érdi úszó!

Ezüstérmet szerzett Barócsai Petra, az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője 800 méter gyorsúszásban a Tbilisziben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Hasonló tartalmaink:

Olyan történt az EYOF-on, ami nem lehet: a versenykiírás szerint egy nemzetből két versenyző nem állhat rajthoz, ám az időeredmények miatt Barócsai Petra és Késely Ajna is döntőzött, majd a legjobb nyolc között mindkét magyar lány remekelt, és Késely Ajna lett az első, míg Barócsai Petra szintén egy elképesztő egyéni csúcsot úszva a második helyet szerezte meg 8:46.99-es nagyszerű idővel.
Barócsait néhány hónapja a Kecskeméten rendezett Országos Vidék Bajnokságra 9:06-os idővel nevezték 800 m gyorsra, ám azt úgy nyerte meg, hogy 12 másodpercet javított nevezett idejéhez képest, míg most újabb tíz másodpercet faragott eredményén, így egy világversenyen állhatott dobogóra.

A másik érdi úszó, Milák Kristóf a 100 méter pillangó döntőjében remek egyéni csúccsal éppenhogy lecsúszott a dobogóról, hiszen 54.58-as idejével a negyedik helyet szerezte meg, annak ellenére, hogy az eredményjelzőn ő is másodikként volt feltüntetve.

Greig Hunter, a LEN főbírója Tbilisziben bocsánatot kért a magyaroktól és különösen Milák Kristóftól, mert az elektromos időmérőrendszer összeomlása miatt legalább másfél órán át azt hihette a magyar fiú, hogy 2. lett 100 pillangón – miközben a 4. helyre sorolták. A magyar csapatvezetés, dr. Hargitay András és dr. Nagy Zsigmond óvást fontolgatott a tisztázatlan körülmények miatt, de végül, elfogadva Hunter magyarázatát, hogy a rendszer jól rögzítette az eredményeket, csak rosszul jelentek meg a kijelzőn, lemondtak az óvásról – olvasható a Magyar Úszó SzövetségMagyar úszóválogatott facebook oldalán  .

Fotók: mob.hu

Címkék