Három érem az olimpiáról!

0804_tollaslabdaMár korábban beszámoltunk arról, hogy az Érdi VSE tollaslabdázója, Demeter Judit megnyerte a női egyéni versenyt a Los Angelesben zajló Speciális Olimpián, ám azóta két újabb érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:


Az érdi versenyző női párosban Purcel Virginiával az oldalán a fináléban bukott el, így ezüstérmet szerzett, míg vegyespárosban Simkó Zoltánnal aranyérmet nyert, így a kaliforniai metropoliszból két arany- és egy ezüstéremmel térhet haza. Még az utazás előtt Demeter Judit azt tűzte ki célul, hogy minden számban nyer, amihez nem állt messze, és aligha lesz csalódott ezzel az eredménnyel.
A négy évvel ezelőtti athéni játékokon aranyérmet nyert női párosban, bronzérmet vegyes párosban, valamint negyedik helyezést ért el egyéniben, tehát a címvédés elmaradt, de összességében jobban sikerült neki a mostani megmérettetés.
Mindenképp meg kell említenünk, hogy Demeter Judit ezen eredményei nem lettek volna, ha a férfi vízilabda OB I legutóbbi kiírásának ezüstérmese, az A-Híd OSC-Újbuda csapata az egyik mérkőzésének a teljes bevételét nem adja oda érdi szurkolójának, hiszen Juditnak kétszázezer forintos önrészt kellett fizetnie az utazáshoz.

0804_tollaslabda_1

Az érdi sportolók olyan héten vannak túl, hogy három arany- és két ezüstérmet szereztek olimpián – még ha nem is a klasszikus nyári ötkarikás játékokon, de ezek is olimpiai érmeknek minősülnek – hiszen az érdi úszó Barócsai Petra pedig Tbilisziben remekelt az EYOF-on.

Címkék