Dömötör-Mátraiék aranyéremért küzdenek Kispesten

Szombaton és vasárnap a Kispesti Uszoda napozókertjében (Budapest, XIX. ker. Simonyi Zsigmond u. 31.) rendezik a strandröplabda országos bajnokság 2015. évi döntőjét. Ezzel kapcsolatban tartott szerdán sajtótájékoztatót a verseny helyszínén a Magyar Röplabda Szövetség – írja a hunvolley.hu.

Hasonló tartalmaink:

0706_strandröpi_DMB_2Elsőként Ludvig Zsolt, az MRSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy gyakorlatilag mindenki indul a hétvégi versenyen, aki számít, így nagyon színvonalas csatákra lesz majd kilátás. Az elnök röviden beszélt a szövetség jelenlegi helyzetéről is: „Most egy átmeneti állapotban van az MRSZ, én csak ideiglenes, ügyvivő elnöke vagyok a szövetségnek, amíg meg nem találjuk azt a személyt, aki hosszú távon is ideális vezető lenne. Sajnos ebben a helyzetben nem tudunk pénzdíjat felajánlani a versenyzőknek, de hosszú távon ebben mindenképpen változtatni akarunk majd. Ha pénzdíjat nem is, értékes ajándékokat kapnak majd az érmesek. A győztesek pedig egy Hyundai személyautót használhatnak egy hétig.”

Gajda Péter, Kispest polgármestere nagyon örül, hogy kerületében rendezik meg az országos bajnokság döntőjét: „1992 óta viselem a szívemen a sportágat, Kerekes Balázzsal akkor tettük le a mostani létesítmény alapjait, s azóta fejlesztjük lépésről lépésére, az MRSZ-szel karöltve. Ma már ott tartunk, hogy nyolc pálya várja a versenyzőket, s remélhetőleg jövőre már fedett pályáink is lesznek, s így már télen-nyáron készülhetnek rajta a versenyzők.”

László Éva, a döntő versenyigazgatója a lebonyolításról beszélt: „Mindkét nemnél három országos bajnoki forduló alapján a legjobb tizenhat páros kapott meghívást a döntőbe. A férfiaknál egy selejtezőt kell majd játszani, amelynek győztese az első helyen kiemelt Leiszt, Takács-páros ellenfele lesz majd az első fordulóban. A verseny két vereséges, vigaszágas rendszerben lesz majd lebonyolítva, azaz csak az a páros búcsúzik majd, aki a vigaszágon is vereséget szenved. A tervek szerint szombaton reggel kilenckor kezdődnek majd a küzdelmek, s remélhetőleg még ezen a napon kialakul majd a legjobb négy mezőnye. Vasárnap 10 órakor kezdődnek a férfi, 11-kor pedig a női elődöntők, majd 13 órától előbb a férfi, majd a női bronzmérkőzésre kerül sor, 15:30-kor lesz majd a tervek szerint a női, 17 órától pedig a férfi finálé.”

Pecsuvácz Péter sajtófőnök elárulta, hogy a férfi döntő és az eredményhirdetés között Szolnoki Péter lép majd fel a helyszínen, de a vasárnap folyamán végig közönségjátékokkal szórakoztatják majd a kilátogató nézőket. Szóval senki nem fog unatkozni az amúgy ingyenes rendezvényen, amelyről az M4 televízió egy órás összefoglalót készít, amelyet hétfőn 16:15-től nézhetnek majd meg az érdeklődők.

 A verseny esélyeiről a női és férfi ranglista vezetői beszéltek. A hölgyeknél Szabó Dorottya, a Gödöllői RC strandröplabdázója az éllovas: „Idén indultunk először együtt Józsa Zsuzsannával, akivel az első versenyünkön, éppen itt Kispesten harmadikak lettünk, a három bajnoki fordulóból az elsőt megnyertük, a másik kettőn pedig ugyancsak döntőbe jutottunk. Első kiemeltként nem is mondhatok mást, mint hogy a végső győzelem lesz majd a célunk a hétvégén.”

A férfi ranglistavezetőnek, Leiszt Máténak azért is fontos lenne a mostani győzelem, mert hazai pályán szerezhetné meg a bajnoki címet, miután ő a Kispest SE versenyzője: „Nagyon kiegyensúlyozott mezőny jött össze az idén, legalább négy páros is egyenlő eséllyel pályázik az aranyéremre, akik között majd a pillanatnyi forma dönthet. A három fordulóból kettőt mi nyertünk, s nagyon bízom abban, hogy most is sikerül majd a dobogó tetejére állnunk.” – áll a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapjának, a hunvolley.hu-nak a beszámolójában.

Mi azért kicsit jobban utánajártunk a strandröplabda országos bajnoki döntőnek, hiszen részt vesz a háromszoros magyar bajnok, Dömötör-Mátrai Beáta, az érdi Delta Röplabda Sportegyesület vezetőedzője is, oldalán Nagy Krisztinával, ezért beszéltünk Pecsuvácz Péterrel, az MRSZ sajtófőnökével, a Delta RSE sajtósával az esélyekről!
Hallgassák meg a vele készült interjút!

fotók: hunvolley.hu

Címkék