Lakossági fórum a szelektív hulladékgyűjtésről

szelektivszemetA Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával egy projekt keretein belül az Érd és Térsége Szilárd Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás (Érd, Diósd, Sóskút, Tárnok, Százhalombatta) települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének eszközpark fejlesztése, informatikai korszerűsítése kerül megvalósításra. A projekttel kapcsolatban 2015. szeptember 14-én 17 órakor lakossági fórumot tart Bács István alpolgármester (Fidesz-KDNP) a Polgárok Háza Közgyűlési termében.

Hasonló tartalmaink:

A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 983.628.000 Ft-tal támogatja, ami az elszámolható költségek 92,1 % – át jelenti. A projekt célja a környezetterhelés csökkentése, a hazai jogszabályok és az uniós irányelvek figyelembe vételével. A kivitelezés házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer kiépítésével, valamint a kommunális hulladék hatékonyabb kezeléséhez alkalmas eszközök beszerzésével valósul meg.

Környezetünk védelme és annak megóvása közös érdekünk, fontos, hogy az a jövő generációja számára is elérhető maradjon. A szelektív hulladékgyűjtés célja a másod nyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása, ezáltal, környezetünk védelme, terhelésének, szennyezettségének mérséklése. Az elkülönített gyűjtés során a lakosság a fenti célok megvalósítása érdekében a háztartásokban keletkező, feleslegessé vált, de hasznosítható anyagokat külön gyűjti és megfelelő módon tovább adja hasznosításra, ipari feldolgozásra.14_12_02_szelektiv-szemet_2

A projekt tartalmazza továbbá az informatikai rendszer fejlesztését is, melynek célja a Rádió Frekvenciás Azonosítás megvalósítása. Az 5 település vezetőjének döntése értelmében, közös tevékenységüket olyan kiemelt műszaki, technika színvonalon, és a környezetet védő rendszerben kívánják megvalósítani, amely a XXI. század infrastrukturális rendszerében hosszú távon biztonságot nyújt.

Címkék