Ez most nem jött össze

Elszenvedte első vereségét az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának negyedik fordulójában, miután hazai pályán 2–0-ra kaptak ki a Mosonmagyaróvártól.

Hasonló tartalmaink:

Az első két fordulóban tapasztalt remek játéknak nyoma sem volt az érdieknél a Mosonmagyaróvár ellen. Az újonc a nyitófordulóban az MTK Budapest második csapatát győzte le 3–0-ra, majd idegenben Skita Tamás mesterhármasával a Balatonfüredet, viszont a harmadik körben szabadnaposak voltak Limperger Zsolték, s ez a kihagyás egy kicsit kizökkenthette őket a megszokott rutinból.

A Magyar Kupából a Tállya KSE elleni hazai 2–0-s vereséggel kiestek az érdiek, majd a szünet miatt a harmadosztály Nyugati csoportjának éléről visszaestek a negyedik helyre.

A Mosonmagyaróvár ellen jól kezdtek az érdiek, több ígéretes akciót vezettek, mégis a 8. percben Kertésznek kellett hárítania egy szabadrúgást. A folytatásban a hazaiak a jobbszélen több remek kiugratás után tudtak beadni, de ezekre nem volt érkező.
Az első játékrész második felében Sikta 18 méterről lőtt kapura, de Gyurácz éppen a labda útjában volt, s az megpattant rajta, így elkerülte a kaput. Percekkel később Gyurácz már sokadszor került a védelem mögé, de ezúttal beadás helyett kapura lőtte a labdát, amely Skita elé vágódott, de hét méterről csak a kapufát találta el.

A második félidő elején mintha fejben bent maradt volna az öltözőben Limperger Zsolt gárdája, a Mosonmagyaróvár a szélen próbálta feltörni a magasan védekező hazaiakat, amelynek következtében az 53. percben egy baloldali beadás után Hegedűs a labdával együtt az ellenfél támadójának lábát is elrúgta, amiért Sipos Katalin játékvezető tizenegyest ítélt a vendégek javára, úgy, hogy az érdi védő még sárga lapot sem kapott tettéért, hiszen a labdát rúgta el…

A feszültség nőtt az Ercsi úti sporttelepen, de a büntetőölőnek tartott Kertész megbűvölte a labdát, s a tizenegyest csak a felső kapufára lőtték a vendégek.

A kihagyott büntető ellenére négy perccel később egy szélső beadás után kavarodás alakult ki a hazaiak tizenhatosán belül. Honti nem tudott tisztázni, s a labda a vendégekhez került, amelyet Gajdos Krisztián lőtt a kapu üresen tátongó bal oldalába. Kertész Ferenc kapuját az NB III-ban 243 bajnoki játékperc után sikerült bevenni.

Később az érdiek folyamatosan támadtak az egyenlítésért, ám az utolsó passz mellé a gól sem akart összejönni. A 72. percben a vendégek jutottak szöglethez, amelyet elképesztő bravúrral fejelt ki a gólvonalról Csizmadia Zoltán. Egy újabb szöglet után viszont Kertész magabiztosan húzta le a labdát, ám a kidobás közben meglökték őt, így a játékszer éppen a büntetőterület előtt álló mosonmagyaróvári támadó elé került, aki rögtön bombázott is, de az érdi hálóőr odaért a bal alsó sarokra.
A hajrára érkezve mindent egy lapra feltéve támadott az Érd, Skita szólója után hasba lőtte a kapust, majd sorra dolgozta ki az ígéretes helyzeteket a hazai csapat, amely kinyílt, s a 90. percben a vendégek kontrája után Szénási István volt eredményes, aki eldöntötte a találkozót.

A mérkőzés után Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke megjegyezte: Talán ha reggelig játszunk, akkor sem sikerül gólt lőnünk.

Az Érdi VSE négy forduló után két győzelemmel, egy vereséggel a hatodik helyet foglalja el az NB III Nyugati csoporjában. Az ötödik fordulóban szombaton 17:30-tól a III. ker. TVE otthonában lépnek pályára Limpergerék, a következő hazai mérkőzést pedig szeptember 5-én, szombaton 16:30-tól fogadják a Sárvár FC-t.

Érdi VSE–Mosonmagyaróvári TE 1904 0–2 (0–0)

Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Hegedűs, Cservenka (Pintér, 69. perc) – Kónya, Csizmadia – Gyurácz, Kovács B. (Héray, 77. p.), Kelemen (Balázsovics 59. p.) – Skita.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Mosonmagyaróvári TE 1904: Boros – Nagy Á., Baranyai, Radványi, Galambos – Domanyik, Bezdi, Jasarevics (Karácsony, 90. p.), Schmatovich (Szénási, 87. p.) – Laki, Gajdos (Régely 60. p.).
Érd, Ercsi úti sporttelep, 450 néző.
Vezette: Sipos Katalin. Asszisztensek: Éles, Garai.

Szintén az NB III Nyugati csoportjában érdekelt Diósd Andráshidán játszott döntetlenjével az Érdet megelőzve feljött a tabella ötödik helyére, s két győzelemmel, egy döntetlennel, egy vereséggel állnak.

NB III Nyugati csoport, eredmények

Érdi VSE–Mosonmagyaróvári TE 1904 0–2
TARR Andráshida SC–Diósdi TC-SELECT 1–1
Csornai SE–BKV Előre 0–3
Balatonfüredi FC–Sárvár FC 2–2
MTK Budapest II.–ETO FC Győr 1–1
Dorogi FC–Puskás Akadémia FC II. 1–4
Tatabánya FC–Ferencvárosi TC II. 0–3
Csepel FC–Videoton FC II. 2–3

Újonchoz képest nem rossz. Két győzelemmel, egy döntetlennel, egy vereséggel a tizenhat csapatos másodosztály nyolcadik helyét foglalja el a Budaörs, amely az elmúlt fordulóban a Szolnoki MÁV otthonában nyert 3–2-re.

A harmadosztályban szereplő csapatok egy második gárdát a legalsóbb osztályban, azaz a Pest Megyei harmadosztályban indíthatnak, amelynek első fordulójában az Érdi VSE II. a Diósdi TC-Select II.-höz látogatott, s az érdiek Pintér Nikolasz, Varró Tamás és Szabó Zsolt dupláival 6–1-es győzelmet arattak.

Címkék