Irány Szingapúr!

Az Érdi Úszó Sport Kft. két reménysége, Sós Dániel és Tekauer Márk augusztus 25-től Szingapúrban áll rajtkőre az úszók Ifjúsági Világbajnokságán.

Hasonló tartalmaink:

A verseny élőben követhető ezen a linken!

Egyre sikeresebb az érdi úszás, amelyet mi sem mutat jobban, hogy több korosztályos válogatott versenyzővel foglalkozik Magó Gábor és Selmeci Attila, a nagyobb korosztály két edzője.

Nem is oly rég, Sós és Tekauer a bakui Európa Játékokon már megcsillogtatták tehetségüket, akkor Sós egyéni csúcsokkal éppenhogy lecsúszott a dobogóról, míg Tekauer is saját rekordjait javítgatta.

Utánuk Barócsai Petra és Milák Kristóf pedig Tbilisziben, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szerepelt remekül. Barócsai arany- és ezüstéremmel, Milák pedig egy negyedik hellyel tért haza a grúz fővárosból.

Az EYOF után hivatalosan lezárult az idei első időszak az Érdi Úszó Sport Kft-nél, s sokan pihenőre mehettek, de nem mindenki, hisz Sós és Tekauer tovább szelte az Érd Aréna uszodájának vizét, mivel készültek Szingapúrba, a korosztályos világbajnokságra, amelyet augusztus 25-30. között rendeznek meg.

Tekauer Márk amolyan Cseh László-féle nevezést adott le, hiszen ahogy a magyarok felnőtt világbajnoka a kazanyi vizes-világbajnokságon, úgy az érdi versenyző is 50, 100 és 200 méter pillangón indul az ifik között, reméljük hasonló teljesítménnyel is zárja a versenyt, hisz Cseh mindhárom éremből egyet-egyet begyűjtött. 50 méteren 25.78-as, 100-on 55.68-as, 2:00.31-es idővel lett nevezve, ezek egyben Tekauer egyéni csúcsai is.

Sós Dániel a vegyes számokra épít: 200 és 400 méteren is rajthoz áll, előbbiben 2:02.65, utóbbiban 4:22.23 a nevezési ideje – ez a mezőnyben a hetedik legjobbnak számít. De neki is van egy harmadik versenye, 50 méter hátúszásra is benevezték 28.67-es idővel, így itt is bizonyíthat.

Sós Dani 200 vegyesen 26-án az ötödik előfutamban, 27-én, 50 háton a harmadikban, 400 vegyesen pedig 29-én az ötödikben indul.

Tekauer Márk 26-án, 100 pillén kezd a 6. selejtezőben, 28-án, 50 méteren folytatja az ötödik előfutammal, zárószáma pedig 30-án lesz, ahol szintén az ötödikben lesz érdekelt.

Címkék