Autókkal „üzletelt” – húszmilliós kárt okozott az érdi sikkasztó

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást sikkasztás bűntett, csalás bűntett és tartozás fedezetének elvonása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. László 36 éves érdi lakos ellen, akit az érdi rendőrök fogtak el. 

Hasonló tartalmaink:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2012. július 25-én és 2012. szeptember 13-án hitelszerződést kötött és egy-egy személyautót vásárolt. Mindkét jármű esetében elkezdte fizetni a törlesztőrészleteket, azonban néhány hónap elteltével a gépkocsikat a hitelintézet tudta és beleegyezése nélkül értékesítette.

Ezt követően a gyanúsított 2013 októberében vett át javításra egy személyautót a fővárosban. Cs. László azt ígérte a sértettnek, hogy a javítási munkák elvégzése után az autót visszaviszi. Az ígéret ellenére azonban a járművet nem adta vissza, hanem eladta.

A gyanúsított egy tárnoki férfit 2013 októberében keresett fel azzal, hogy egy törött autót adjon el neki. A sértett közel két és fél millió forintot adott át a gyanúsítottnak, de az autót nem kapta meg. Rövid idő elteltével Cs. László ismét felkereste a férfit és adás-vételi szerződést kötött vele újabb két, külföldről behozott jármű megvételére. Ekkor több mint 3 millió forintot vett át a sértettől.

A 36 éves férfi 2013. július 18-án azt ígérte egy ismerősének, hogy az autóját a hónap végéig értékesíti. A nő át is adta a járművet a gyanúsítottnak, aki azzal sajátjaként rendelkezve eladta az autót, a tulajdonosnak azonban az ezért kapott pénzt nem adta oda.

Cs. László két autót is kikölcsönzött 2015. május első hetében egy Budapest, XVI. kerületi telephelyről, melyeket a határidő lejárát követően visszavitt ugyan, de a járművekből több alkatrész is hiányzott.

A gyanúsított 2015. május 30-án vett bérbe egy autót Budapesten, melyet a meghatározott időpontig nem vitt vissza. Az autót a rendőrök 2015. július 28-án Érden megtalálták és lefoglalták.

Egy százhalombattai ismerősének 2015. június első napjaiban tett olyan ígéretet, hogy az autóját értékesíti. A járművet átvette a tulajdonostól, majd azt egy kölcsön fedezeteként adta tovább egy fővárosi férfinak. Így a sértett sem a gépkocsit, sem annak árát nem kapta vissza a gyanúsítottól. A járművet az érdi nyomozók 2015. július 23-án Budapesten lefoglalták.
Budapesten vett bérbe járműveket a 36 éves férfi 2015. június 3-án és június 26-án is, de a kölcsönzőkbe ezeket az autókat sem vitte vissza a megadott időpontig, azokat ismeretlen helyre rejtette.

Eladásra hirdetett egy autót Cs. László, melynek kapcsán a vevőtől 2015. június 29-én 50 ezer forint előleget vett át, azonban az autót nem adta oda a sértettnek a megbeszélt időpontig és az előleget sem adta vissza.

Cs. László a bűncselekmények elkövetésével a jelenlegi adatok szerint több, mint 20 millió forint kárt okozott a sértetteknek.
A férfit a nyomozók 2015. augusztus 17-én Érden fogták el, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. augusztus 19-én elrendelte Cs. László előzetes letartóztatását. Ellene a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

(Képünk illusztráció.)

Címkék