Állatkertek éjszakája Budakeszin: portyára indulnak a farkasok

Augusztus 28-án ismét Állatkertek Éjszakája: országszerte 11 település 12 állatkertjében várják változatos programokkal az érdeklődőket. Köztük a Budakeszi Vadasparkban is. Megnézhetjük például, merre portyáznak éjszaka a farkasok, de felállítanak egy fénycsapdát is. A Vadasparkba érdi lakcímkártyával 10 százalék kedvezménnyel látogathatnak városunk lakói.

Hasonló tartalmaink:

A Budakeszi Vadasparkban pénteken 19 órától várják a látogatókat az Állatkertek Éjszakája programjaira. Óránként indulnak majd a 45 perces szakvezetések (19:30, 20:30, 21:30 és 22:30 órai kezdettel). Tapasztalt szakvezetők nyújtanak bepillantást a vadaspark éjszakai titkos életébe. Néhány állat csak éjszaka kezdi el napi tevékenységét, de a többiek éjszakai életmódjába is betekinthetünk. Fénycsapdázással pedig az éjszakai rovarok életét mutatják be a Vadaspark gondozói.

A fénycsapda valójában egy kifeszített fehér lepedő, amelybe egy reflektort és egy UV-lámpát helyeznek. Ezzel vonzzák a „csapdába” az éjszakai rovarokat – magyarázta Jóba Katalin, a Vadaspark állatgondozója.

Hozzátette: az éjszakai programok során elsősorban a hallás, a tapintás és a szaglás alapján tájékozódhatunk majd. Legnagyobb az esélyünk sünöket, pelét, nyestkutyákat megfigyelni, de megnézhetjük azt is, hogy alszanak a medvék, vagy éppen merre portyáznak a farkasok.

Hallgassa meg Jóba Katalinnal, a Budakeszi Vadaspark állatgondozójával készített interjúnkat!

 

 

Címkék