Világbajnoki ezüstérem Szingapúrban!

Második helyen ért célba Sós Dániel a szingapúri úszó Ifjúsági Világbajnokságon. Az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője 200 méter vegyesúszásban negyedik legjobb idővel és egyéni csúccsal, 2:02.19-cel jutott a döntőbe, ahol a hatos pályán úszva majd egy másodpercet javított nevezett idején és ezüstérmet szerzett: 2:01.78-nál érte a falat.

Hasonló tartalmaink:

Pillangón az első 50 métert 26.83-mal vitte végig, amellyel ötödikként fordult, majd háton visszacsúszott az utolsó helyre, ám mellúszásban – a gyorsra érkezve – már csak hárman voltak előtte, ekkor pedig Sós begyújtotta a rakétákat, s második legjobb idővel zárta az utolsó ötvenet. Kiegyensúlyozott, jól felépített teljesítményével a roppant erős mezőnyben ezüstérmet szerzett.

Még csak most jön a java az érdi úszóknak, hisz Sós egyik fontos száma a 200 vegyes, ám a 400-ban már övé a hetedik legjobb idő, amivel akár már az aranyérem is meglehet.

A másik érdi versenyző, Tekauer Márk 100 méter pillangón volt érdekelt a verseny második napján, ahol a középmezőnyben végzett: 80 versenyző közül lett 29., de neki inkább a 200 méter a fő száma.

Augusztus 27-én ismét szoríthatunk Sós Dánielért, aki 50 méter hátúszásban áll rajtkőre, 400 vegyesen pedig augusztus 29-én az ötödikben indul.

Tekauer Márk 26-án, 100 pillén kezd a 6. selejtezőben, 28-án, 50 méteren folytatja az ötödik előfutammal, zárószáma pedig 30-án lesz, ahol szintén az ötödikben lesz érdekelt.

Címkék