Javul térségünk egészségügyi ellátása

Javulhat a térség egészségügyi ellátása. A Törökbálinti Tüdőgyógyintézet járóbeteg-ellátási központot hoz létre a jelenlegi telephelyén. Több száz ezer ember egészségügyi vizsgálatait könnyíthetné meg a törökbálinti intézmény.  

Hasonló tartalmaink:

A tervek szerint még ebben az évben elkezdődik az építkezés és 2018 őszére fejeződnének be a munkák. Az 1 milliárd forintos beruházást saját forrásból valósítja meg az intézmény: tudatos gazdálkodással, évtizedek alatt spórolta meg a pénzt, és a következő években is erre lesz szükség – mondta az Érd FM-nek Antal Gabriella, a Tüdőgyógyintézet főigazgatója. Hozzátette: a szakrendeléseket összevonnák és egy CT-laboratóriumot is létrehoznának.

Több száz ezer ember egészségügyi vizsgálatait könnyíthetné meg a törökbálinti járóbeteg-ellátási központ. A környező településekről – így például Érdről vagy Százhalombattáról is járnak át betegek szakrendelésekre. A CT-berendezés hozhatná a legnagyobb változást, hiszen most 2-3 hónapos várakozási idővel fővárosi kórházakban látják el Pest megye lakosságát. A fejlesztés körülbelül 350 ezer ember ellátást könnyítheti meg. Antal Gabriella, a Tüdőgyógyintézet főigazgatója szerint a törökbálinti járóbeteg-központtal rövidülhet a várólista.

Hallgassa meg interjúnkat Antal Gabriellával!

Címkék