Készülnek a diákok a választásra

Felkészítő napot tartottak az Ifjúsági Önkormányzati választáson induló diákoknak a Polgárok Háza dísztermében. A diákönkormányzati választásokat szeptember 30-án tartják városunkban, amelyen három diákpolgármester-jelölt verseng majd a vezető pozícióért.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

Még a március 15-i ünnepi ülésén döntött arról a Közgyűlés, hogy Ifjúsági Önkormányzatot hoz létre. A döntés értelmében a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kós Károly Szakképző Iskola 9-12. évfolyamba járó diákjai saját polgármestert, alpolgármestert és képviselőket választhatnak a szeptember 30-i választáson. A választáson induló jelöltek számára felkészítő oktatást tartottak a Polgárok Háza dísztermében, amelyen elsőként T. Mészáros András polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta a diákoknak a város fejlesztési terveit, és a diákönkormányzattal kapcsolatos elképzelésekről is beszélt a város vezetője.

Az Ifjúsági Önkormányzat tagjait egy évre választják meg, akik tanácskozási joggal részt vehetnek a város Közgyűlésének és bizottságainak ülésén. Ezeken az érdi diákságot érintő ügyekben felszólalhatnak, illetve ilyen ügyekben javaslattételi joggal rendelkeznek – ezekről már Mecsériné Szilágyi Erzsébet, városunk jegyzője beszélt a diákoknak.

A diákképviselő-testület rendelkezésére álló költségvetési forrás 2015-2016-ban Érd Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében tízmillió forint. Ezt az összeget a diákképviselők saját elképzeléseik szerint, de csak az érdi diákság érdekében, az Alapokmányban meghatározott módon és területeken használhatják fel. A diákpolgármester-jelölteknek már vannak ötleteik és elképzeléseik, amiket megvalósítanának a sikeres választást követően.

A diákpolgármester-jelöleteket és elképzeléseiket nevükre kattintva ismerhetik meg!

Erdélyi Áron
Gregor Alexandra
Tomka Lilla

Címkék