Félrelépni tilos a művelődési központban

felrelepniNoha az Érdi Napokon immár csaknem két évtizede mindig kiemelkedő kulturális programokkal várják városunkban az érdeklődőket, azért azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a szeptemberi programsorozat után is van művelődési élet Érden! Többek között a Szepes Gyula Művelődési Központ őszi évada is tartogat még számunkra jó néhány izgalmas és jelentős érdeklődésre számot tartó rendezvényt.

Hasonló tartalmaink:

Igaz, hogy mindenki lázasan készül az Érdi Napok programjaira, de bármennyire ígéretesek is a két hétbe sűrített rendezvények, hamar véget érnek, viszont utánuk sem kell nélkülöznünk sem a megszokott, sem a meglepetésműsorokat. A művelődési központban a hosszabb nyári pihenőt követően, szeptember második hetében már folytatják munkájukat az állandó klubok. A rendszeres résztvevők ugyan jól tudják, de az újonnan érkező érdeklődőkkel érdemes tudatni, hogy a klubok jó része nem az Alsó utcai épületben, hanem a Lakótelepi Klubövezetben, az Enikő utca 2. szám alatt működik. Itt jönnek össze a hónap minden második csütörtökén például a Kern Péter Kaktuszkör tagjai, de itt találkoznak a Kézművesklubban (minden harmadik szombaton) és a Szövőszakkörben (szerdánként) tevékenykedők, és itt működik a Kertbarát Kör (minden páros pénteken), meg a Duna-Art Fotóklub (minden páratlan hét keddjén) is.

A Szepes Gyula Művelődési Központ épületében viszont keddenként a Vitalitás Klub tartja összejöveteleit, és ide érkeznek kéthetente, ugyancsak keddenként a Szókratész klubba, meg havonta egy-egy pénteken az Irodalomkedvelők klubjába a magyar nyelv és irodalom szerelmesei. A Siketek és látássérültek minden hónap harmadik keddjén találkozhatnak itt egymással, sőt a bélyeggyűjtő klubtagok is itt csereberélnek minden hónap harmadik vasárnapján. Érden sokoldalúak a baba-mama foglalkozások is. Keddenként „kerekítenek” a Kerekítőn, minden második hétfőn találkoznak a Baba-mama klub tagjai, de szerdánként működik a Ringató, péntekenként pedig a Bukfenc, baba-mama torna.

Ugyancsak a művelődési ház épületében tartják rendszeres próbáikat a városi kórusok is, köztük a Rosenbrücke Német Nemzetiségi Énekkar, az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör, a Harmónia Vegyes Kar, a Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus és a Szirmok Női Kar.

A Szepesben az év utolsó három hónapjában még egy-egy nagyszerű színházi előadás is várja közönségét. Októberben a Félrelépni tilos zenés vígjátékot láthatják, novemberben egy bulvár burleszk kerül színre, címe: Ma estére szabad a kecó, avagy londoni szextett, decemberben pedig a Szeretem a feleségem című, pikáns zenés játékot nézhetik meg.

A gyermekek természetesen idén sem maradnak Halász Judit és Fabula koncert nélkül, de a felnőtteket is várja még egy nagyszerű és kivételes Zorán koncert novemberben. Mindeközben képzőművészeti- és fotó kiállításokra is számíthatnak az érdeklődők, és októberben a kaktuszgyűjtők is bemutatkoznak a legcsodálatosabban virágzó pozsgás növényeikkel. Szóval noha alig várjuk, és szeretjük is az Érdi Napokat, de e gazdag programsorozat után is van, illetve lesz kulturális élet Érden!

Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék