Elszalasztott esély a Sárvár ellen

Végig dominált, de fölényét nem tudta gólra váltani a Sárvár elleni találkozón az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Annak ellenére, hogy Limperger Zsolt csapata csak idén jutott fel a harmadosztályba, a mérkőzés esélyese volt a hazai gárda, hisz az ötödik helyen állt, míg a Sárvár győzelem nélkül (két döntetlennel és két vereséggel) a tizennegyedik volt.
A találkozót jól kezdték az érdiek, s megszállták a vendégek térfelét, ennek ellenére a sárváriaknál volt az első nagy gólszerzési lehetőség, viszont a 15. percben Skita bemozgott a védelem mögé, s a kapuba is talált. Ám az asszisztens lest intett, így a gól érvénytelen volt. A 18. percben Sipos Bálint eresztett el egy lövést 25 méterről, amelybe Kertész még belepaskolt, így a labda csak a felső kapufán csattant.

A 20. percben Osvald Márkó, a Sárvár FC kapusa rosszul mozdult ki a kapujából, s rosszul ért a labdába, amely éppen Kónya Benjámin elé került, aki kacsásan találta el a játékszert, s kirúgással jöhettek a vendégek.

A félidő nagy részében a saját kapujához szorított vendég gárda több ígéretes kontrát vezetett, de Kertész mindig résen volt.
A 34. percben meglepő módon Limperger Zsolt lehozta védekező középpályását, Kónya Benjámint, s helyére a jóval támadóbb szellemben játszó Balázsovics Máté érkezett.

A 36. percben Kelemen három embert cselezett ki, majd Gyurácznak passzolt, aki aztán Országnak készített elő egy beadásra. A felmozgó jobbhátvéd remekül centerezett középre, de a kaputól két méterre álló Skita Tamás a földre fejelte a labdát, amely aztán a kapu fölé pattant.

Az első játékrészben dominált az Érdi VSE, sőt a szünet után is folytatta a támadásvezetést az érdi együttes: a 48. percben Balázsovics remekül mozgott a védelem mögé – amely lest reklamált –, és mivel nem volt sípszó az érdi balszélső próbálta kicselezni a kapust, de nem sikerült túljárnia Osvald eszén.

Öt perccel később Gyurácz hagyott ott két védőt, majd Csizmadia fordult le, ezt követően a csapatkapitány, Kovács Béla elé került a labda, de a vendégek még tisztázni tudtak, újabb ziccer maradt ki.

Az 55. perctől egészen a hajráig már törvényszerűen leült a meccs, s jobbára a mezőnyben folyt a játék. A hajrára érkezve egy szöglet után a hosszúra érkező Kovács Béla nem tudta leszorítani a lövést, így épphogy fölévágta a labdát. Az egész második félidőben folyamatosan húzták az időt a vendégek, ennek ellenére Németh Renáta, játékvezető csak két percet hosszabbított, s a Sárvár csak ekkor tett fel mindent egy lapra, egy ígéretes kontra után Galambos lövését hárította Kertész, de nem született gól a mérkőzésen.

Would you like to replay the video?

A döntetlen ellenére az Érdi VSE zárkózott a tabellán, hisz az ETO FC Győr szabadnapos volt, s a közvetlen vetélytársak közül a Mosonmagyaróvári TE 1904 kikapott, így a tabella élén a Ferencvárosi TC II. áll megelőzve a Videoton II.-t.

Nem vagyunk babonásak, de mindenesetre intő jel, hogy az Érdi VSE kétszer hullajtott pontot a bajnokságban, mindkét mérkőzést női játékvezető fújta, a többi három alkalommal, amikor férfi bíró volt, az érdiek fölényes győzelmet arattak.

Érdi VSE – Sárvár FC 0–0

Érdi VSE (1–4–2–3–1): Kertész – Ország, Honti, Hegedűs, Cservenka – Kónya (Balázsovics, 34. perc), Csizmadia – Gyurácz, Kovács B., Kelemen (Pintér, 61. p.) – Skita (Király M. 77. p).
Sárvár FC (1–4–4–1–1): Osvald – Csákvári, Horváth A., Subicz, Ambrus – Tancsics, Potyi, Rajos, Sipos – Klauzer – Koronczai.
Érd, Ercsi úti sporttelep, 250 néző

A Diósdi TC-SELECT a Csornai SE otthonában a 17. percben hátrányba került, ám a félidőben mégis 2–1-re vezetett, majd a második játékrészben, a 88. percben sikerült eldöntenie a találkozót a diósdiaknak, akik végül 3–1-re nyertek.

Eredmények, NB III, Nyugati csoport, 6. forduló

Érdi VSE – Sárvár FC 0–0
Csornai SE – Diósdi TC-SELECT 1–3
III. Ker. TVE – Mosonmagyaróvári TE 1904 1–0
Csepel FC – BKV Előre 3–3
Dorogi FC – TARR Andráshida SC 2–0
MTK Budapest II. – Ferencvárosi II. 0–2
Tatabánya FC – Puskás Akadémia FC II. 0–4
Balatonfüredi FC – Videoton FC II. 2–4

A Pest Megyei harmadosztályban szereplő Érdi VSE II. Szabó Zsolt találatával már a 25. percben vezetett, ám a 44. percben emberhátrányba került a Szigetszentmárton FC ellen, mégis a 70. percben Pintér Nikolasz révén betalált az érdi gárda, amely továbbra is veretlen, ám csak második a tabellán, hisz a Tököl VSK II-nek hattal jobb a gólkülönbsége.

Címkék