Terménybemutatóval készülnek a kertbarátok

Nincs Érdi Napok terménybemutató nélkül. Idén szeptember 12-én várják a kertbarátok az érdeklődőket a Szepes Gyula Művelődési központban egy kis nézelődésre és kóstolóra. A Kertbarát Kör rajzpályázatot is hirdet a gyerekeknek: a pályamunkákból kiállítás nyílik.

Hasonló tartalmaink:

Tizenötödik alkalommal rendezi meg ingyenes terménybemutatóját az Érdi Kertbarát Kör. A különleges termések, a belőlük készített lekvárok, krémek, teák és befőttek szeptember 12-én, 10-18 óra között tekinthetők – és kóstolhatók – meg a Szepes Gyula Művelődési Központ aulájában.

Mint Ács Katától, az idei rendezvény szervezőjétől megtudtuk, tíz kertbarát készül a bemutatóra.

– Két évvel ezelőtt elindítottunk egy „kis kertész” programot: fiataloknak adtunk vetőmagot, amit ők ültettek el, majd gondozták a kikelő növénykéket. A kertbarátok szakmai segítséget, illetve palántákat is adtak a gyerekeknek, akik nagy örömünkre a terménybemutatón is kiállítanak majd. Ezért könyvutalványt kaptak tőlünk ajándékba – tette hozzá Ács Kata.

Ezek a terménybemutatók természetesen nemcsak azt a célt szolgálják, hogy a kör tagjai a növényeikkel, gyümölcseikkel és a belőlük készült finomságokkal büszkélkedjenek – aki elment egy-egy ilyen rendezvényre, az tudja: van is mire büszkének lenniük –, hanem azt is, hogy megmutassák az érdieknek: érdemes időt, energiát fordítani a veteményezésre, gyümölcstermesztésre. Nem véletlen, hogy egy-egy ilyen terménybemutató után megszaporodnak a látogatók a kör kéthetente tartott foglalkozásain.

– Az őszi mustrán kívül a kertbarátoknak több programjuk is van, amibe szeretnénk bevonni az érdeklődő lakosságot. Sajnos, a legszebb konyhakert versenyünket magántermészetű okok miatt nem sikerült megvalósítanunk, de a sikeres kis kertész programot szeretnénk szélesíteni: első lépésként rajzpályázatot hirdetünk alsó és felső tagozatos diákok részére, „Milyen kertet szeretnék?” címmel. A gyerekek bármilyen technikával alkothatnak, A4-es méretben, név, osztály, iskola megjelöléssel. Az alkotásokat a terménykiállításon lehet leadni; minden nevező ajándékot kap, és természetesen a nyerteseket is megjutalmazzuk majd.

Szeretnénk kérni a szaktanárok segítségét, hogy minden érdeklődő gyerekhez eljusson rajzpályázatunk híre – zárta szavait Ács Kata, aki szívesen ad további tájékoztatást a 23/375-365, illetve a 30/565 3904-es telefonszámon.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék