Testvérvárosi találkozó Érden

Testvérvárosi találkozót és konferenciát tartottak hétvégén a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az Érdi Napok keretében megtartott rendezvény témái között kiemelt helyen szerepeltek az elmúlt időszak fejlesztései.

Hasonló tartalmaink:

 

2015 különböző évfordulók éve, így többek között a II. világháború 70 évvel ezelőtt ért véget és 25 évvel ezelőtt volt az ún. rendszerváltoztatás – hangsúlyozta a testvérvárosi találkozón T. Mészáros András. Városunk polgármestere kiemelte: fontos események ezek, így most alkalom van visszatekinteni az elmúlt időszak eseményeire, fejlesztéseire.

A testvérvárosi találkozón részt vett Szabadka, Lubaczow, Léva, Szászrégen és Poynton küldöttsége is. Az angliai testvérváros delegációjának képviseletében Bartos Gábor, polgármester hangsúlyozta: nagyon fontos szerepe van a politikai vezetőknek abban, hogy megakadályozzák azt, hogy a II. világháborúhoz hasonló katasztrófa bekövetkezzen. Fontos, hogy a testvérvárosok hasonló konferenciákon beszéljenek ezekről a problémákról és a megoldási lehetőségekről.

Poynton polgármestere előadásában kitért az ún. “fair trade”, vagy is a becsületes kereskedelem támogatására is, amely egy olyan irányított kereskedelem, amely hangsúlyt helyez arra, hogy a harmadik világbeli termelő megkapja az őt megillető pénzt a terményéért. Érd angliai testvértelepülése szorgalmazza és több okból is támogatja a kereskedelem ezen formáját. Mert ennek a támogatásnak a segítségével az ott élők kevésbé vágynának arra, hogy elhagyják országukat, a megszokott környezetüket és kultúrájukat – zárta beszédét Bartos Gábor.

 

Would you like to replay the video?

 

 fotók: Boros Sándor

Címkék