Tartsuk rendben a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket!

Mint azt szerte a városban, sajnos gyakran tapasztaljuk, a közterületeken elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőknél – annak ellenére, hogy az ÉTH munkatársai folyamatosan ürítik az edényeket – gyakran hulladékkupacok láthatók, amelyek joggal irritálják a jóérzésű állampolgárokat. Szamek Zsolttal, az ÉTH ügyvezetőjével beszélgettünk. 

Hasonló tartalmaink:

Az egyes szigeteken általában három darab gyűjtőedény van. Mindegyikre rá is írva, hogy az előzetesen otthon, különválogatva gyűjtött műanyag, papír és csomagolási (italos, konzerves) üvegek melyik edénybe valók.

Az ÉTH arra kér mindenkit, hogy a feliratnak megfelelő gyűjtőbe mindig rakja bele hulladékot. Amennyiben átmenetileg már nem helyezhető el az edényben több hulladék, akkor másik szigetet kell igénybe venni, vagy meg kell várni, amíg az edényeket kiürítik. A papír és műanyag esetében a házhoz menő szelektív gyűjtőjáratot is igénybe lehet venni, és a hulladékot a Sas utcai hulladékudvarban is le lehet adni.

Hallgassa meg Szamek Zsolttal készült interjúnkat, amelyben elmondja azt is, milyen bírsára számíthat az, aki a hulladékot nem az előírt módon rakja le!

Érd rendezett képének és tisztaságának megóvása érdekében az ÉTH arra kéri az érdieket, hogy segítsenek a hulladékgyűjtők körüli rend és tisztaság fenntartásában, és ha szemetelőket észlelnek, jelezzék a Közterület Felügyelet felé, vagy a 06-30-2000-890, 06-30-621-2596 telefonszámok valamelyikén!

 

Fotó: Ba-Nyilas Hajnalka/Facebook

Címkék