A Gáspár Károly Trió a Múzeumkertben

Az idén először megrendezett Érdi Jazz Napok keretében az elmúlt hétvégéken három, a műfajban ismert magyar zenekar is városunkban koncertezett. Szombat este a Gáspár Károly Trió produkcióját hallgathatta meg a közönség a Múzeumkertben.

Hasonló tartalmaink:

A nemzetközileg is ismert és elismert jazzénekessel, Winand Gáborral kiegészülve lépett az érdi közönség elé a Gáspár Károly Trió szombat este. A zenekar vezetője Gáspár Károly elmondta, noha most játszanak először városunkban, de mind a kezdeményezést, mind pedig a koncerthelyszínt nagyszerűnek tartja.

Az 1976-ban született zenész már 22 évesen a Magyar Rádió jazz zongoraversenyének díjazottja volt. A kritikusok elsősorban szenzitív játékstílusát emelik ki, ami hangsúlyosan megjelenik az önmagáról elnevezett trióban is. Saját zenekarával és más formációkkal is állandó fellépője a hazai jazzrendezvényeknek.

A Gáspár Károly Trió elsősorban jazz sztenderdeket tart a műsorán, de saját kompozíciókat is játszanak. A trió zenélés legjobb hagyományait igyekeznek tovább vinni, a swing és a modern zene, valamint az érzékeny, egymásra odafigyelő stílust vallják magukénak. Az együtteshez rendszeresen csatlakoznak vendégművészek is, ezúttal Winand Gábor szereplése emelte az est fényét.

Jóllehet a Gáspár Károly Trió aktív szereplője a hazai jazzéletnek, ennek ellenére, mint azt a zenészek is elmondták,mindig nagy öröm ha egy-egy új, a műfajt népszerűsítő helyszín vagy esemény is bekapcsolódik a jazz vérkeringésébe.

 

Would you like to replay the video?

Címkék