Csak semmi csomagolás

Budaörsön nyílik meg szeptember 30-án az első csomagolásmentes üzlet!  A környezetbarát kezdeményezést egy fiatal közgazdász valósította meg barátaival, melyre Európában már több példa is akad. Félre a felesleges hulladékkal és nem mellesleg kiadással, elő a kosarakkal, mércés edényekkel, hazai tárolókkal!

Hasonló tartalmaink:

Egy kilónyi élelmiszer előállítása során 2 kiló szén-dioxid kerül a légkörbe. Az Európai Unió statisztikái szerint a háztartások által megvásárolt élelmiszerek 25%-a kerül kidobásra, mely körülbelül 100 tonnát jelent. – írja a nopack.hu.
Jól látható tehát, hogy esztelen mértékű és rendkívül erkölcstelen pazarlásról, és indirekt környezetszennyezésről beszélünk. A noPack csapata hisz egy olyan világban, ahol mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége is van. Ha pedig így teszünk, miért ne tehetnénk ezt közel zéró csomagolóanyag megvásárlásával. A csomagolóanyagok elhagyásával nemcsak pénzt spórolunk, de hatalmas mennyiségű károsanyag-kibocsátástól kíméljük meg Földünket.
A noPack ezen problémákat kívánja orvosolni. A bolt minden egyes mozzanatát áthatja a fenntarthatóság, az etikusság, a környezetvédelem, és a tudatosság. Működése során pedig lehetőségeinkhez mérten törekszik minimálisra csökkenteni az ellátási lánc folyamataiban részt vevő csomagolóanyagok használatát.

Ha itt vásárolunk:
- mindig megbízható forrásból származó, kiváló minőségű termékeket vehetünk, mellyel támogatjuk a fenntarthatóan működő kisgazdaságokat, őstermelőket.

- mindig annyit vihetünk haza amennyire valóban szükségünk van; így semmi sem fog megromlani, s nem vész kárba az élelmiszer, s az a folyamat sem, mely során előállították azt.

- olyan termékeket vásárolhatunk, amelyek mindenféle adalékanyagot, peszticidet nélkülöznek, így valóban a természet igazi ajándékait élvezhetjük.

- lépést teszünk egy fenntarthatóbb világ felé, hiszen csak olyan partnerekkel dolgoznak a NoPacknál, akik etikusan, méltányosan folytatják tevékenységüket gondolva az elkövetkezendő generációkra is.

- mindig lehetőséged ad egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltésre; az üzlet úgy lett kialakítva, hogy kényelmesen elfogyaszthatjuk reggeli kávénkat, beszélgessünk barátainkkal, vagy egyszerűen félrevonuljunk egy kicsit a rohanó világtól.

- folyamatosan új szemléletmóddal találkozhatunk, új dolgokat tudhatunk meg a körülöttünk zajló világról.

Hallgassa meg Monostori-Kalovits Márkkal, a No Pack egyik tulajdonosával készült interjúnkat!

Címkék