Különlegességek a terménybemutatón

Az Érdi Napok keretében terménybemutatót tartottak hétvégén a Szepes Gyula Művelődési Központban. A Kertbarát Kör rendezvényén ez alkalommal is különleges terméseket és a belőlük készített lekvárokat, befőtteket, krémeket tekinthettek és kóstolhattak meg az érdeklődők.

Hasonló tartalmaink:

Idén immár 15. alkalommal rendezte meg terménybemutatóját az Kertbarát Kör a Szepes Gyula Művelődési Központban. Ezek a terménybemutatók természetesen nemcsak azt a célt szolgálják, hogy a kör tagjai a növényeikkel, gyümölcseikkel és a belőlük készült finomságokkal büszkélkedjenek, hanem azt is, hogy megmutassák az érdieknek: érdemes időt, energiát fordítani a veteményezésre, gyümölcstermesztésre – hangsúlyozta a rendezvény szervezője, Németh Antal. Majd kiemelte: már önmagában az a különlegessége a rendezvénynek, hogy ennyiféle terményt sikerült kiállítani annak ellenére, hogy az idei év is megpróbáltatásokkal teli volt mind a növények, mind a kiskertészek számára. Hiszen az érdi régióban öntözés nélkül elképzelhetetlen lett volna az idén terméssel büszkélkedni.

Pásztor József termelő elmondta, hogy nagyon sokat törődnek a kert rendben tartásával és így mindig friss, finom és egészséges terményt tudnak szüretelni. Standjukon minden látható volt, amit az idén megtermeltek kertjükben: tök, paradicsom, uborka, hagyma, alma, szilva, fokhagyma és burgonya is.

Would you like to replay the video?
Címkék