Egyszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést

szelektivszemetTájékoztató fórumot tartottak a héten a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban a Polgárok Háza dísztermében. A fórumon az elmúlt évek fejlesztéseiről és változásairól is hallhattak beszámolót az érdeklődők.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd és Térsége Szilárd Hulladékkezelési Önkormányzati Társulást – egy pályázatnak köszönhetően – a közeljövőben fejlesztik. A  szelektív hulladékgyűjtés még gördülékenyebbé válhat – mondta el Bács István alpolgármester. Hangsúlyozta, hogy a pályázat keretében több eszközt is beszereznek, és az informatikai rendszer korszerűsítésére is lehetőség adódik.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést kezdetben kísérleti jelleggel indították be, ám  a fórumon kiderült, hogy mostanra már  - a lakosok örömére- szinte az egész városban külön válogatva gyűjtik a papír és a műanyag hulladékot.

Bács István alpolgármester a tájékoztatón elmondta azt is, hogy az újonnan beszerzett szelektív hulladékgyűjtő edényeket, valamint a komposztáló ládákat várhatóan a jövő év elején osztják ki a lakosoknak.

Would you like to replay the video?
Címkék