Tájékoztató a VMG-be készülőknek

Mire számíthat az a fiatal, aki az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban szeretne tanulni? Erről tudhattak meg többet, akik ellátogattak az intézmény beiskolázási szülői értekezletére.

Hasonló tartalmaink:

Idén is nagy volt az érdeklődés az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium két napos beiskolázási szülői értekezletén, ahol a hétfői, nyolcosztályos képzésről szóló tájékoztató után tegnap délután már az általános iskolák végzős diákjait és szüleiket várták.

Szilasné Mészáros Judit, az intézmény vezetője elmondta, hogy a mostani tanévhez hasonlóan a tanulók jövőre is ötféle képzés közül választhatnak. A gimnázium az általános mellett matematika, természettudományi, idegen nyelvi és humán tagozaton indít osztályokat.

A szülői értekezleten az aktuális beiskolázási, felvételi információkon túl a tanárok az iskola hétköznapi életébe is bepillantást engedtek, nem utolsó sorban pedig a felsőfokú továbbtanulási lehetőségek is szóba kerültek.

A nyolcadik osztályos diákoknak még közel három hónapjuk van felkészülni a manapság már a legtöbb helyen, így például az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban is elvárt központi felvételi vizsgára. Ezt követően pedig február elején kell dönteniük arról, hogy – többek között a felvételi vizsgán szerzett pontok alapján – melyik középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Would you like to replay the video?
Címkék