Korszerűbb iskolák Érden

Alacsonyabb víz- és fűtésszámla, esztétikusabb környezet és nem utolsósorban a természet megóvása. Mindenekelőtt erre számíthatnak abban a három érdi általános iskolában, ahol az elmúlt hónapokban egy úgynevezett energiahatékonysági beruházást hajtottak végre. A tavasszal indult építkezés egy tegnap délután megtartott sajtótájékoztatóval zárult.

Hasonló tartalmaink:

Egy országos szintű, az oktatási intézményeket érintő energiahatékonysági beruházás részeként újulhatott meg három érdi általános iskola is a közelmúltban. Az Érdligeti, a Bolyai János valamint a Teleki Sámuel Általános Iskola is annak, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által koordinált és Európai Uniós forrásból megvalósuló projektnek a részeként született újjá, melynek legfontosabb célja, a következő generációk energiabiztonságának a szavatolása.

Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke elmondta, hogy ezzel a beruházással csökkent az intézmények energiaszükséglete és kevesebb káros anyagot bocsátanak ki.

A városunkat érintő, közel négyszáz millió forintnyi összegből mindhárom iskolában hasonló fejlesztéseket hajtottak végre. A nyílászárók cseréje és korszerűsítése, a fűtési és melegvízellátó-rendszerek felújítása illetve napkollektorok és napelemek felszerelése mind-mind egy, a mai kor technikai és környezetvédelmi igényeinek megfelelő megoldás, ami nem csak helyi, hanem globális szinten is sok előnnyel jár – mondta el Lukács Sándor, projektvezető.

Az egyik kedvezményezett, a tegnapi sajtótájékoztatónak is helyt adó Érdligeti Általános Iskola Túr utcai épülete az 1983-as megépítése óta nem volt felújítva – tudtuk meg Vargáné Balog Erika, igazgatótól. Az iskola igazgatója szerint nem is lehet kérdés, hogy jó helyre került-e a pénz.

Érdnek, mint az ország egyik legfiatalabb átlagéletkorú városának nincs is más lehetősége, mint, hogy kiemelt figyelmet fordítson az oktatási, nevelési intézményekre – ezek már T. Mészáros András polgármester szavai. Ennek okán, – folytatta – elképzelhető, hogy városunkat a jövőben – Szegedhez, Sopronhoz vagy éppen Egerhez hasonlóan – szintén az iskolavárosok között fogják majd emlegetni.

Would you like to replay the video?
Címkék