Nagy zakó

Nagyarányú, 4–0-s vereséget szenvedett az Érdi VSE labdarúgó csapata hazai pályán a Videoton második csapatától az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Valósággal nekirontott az Érdi VSE a vendégeknek, s a folyamatos letámadásokból rendre helyzeteket alakítottak ki a hazaiak, ám a lövések elkerülték a vendégek kapuját, amelyet az a Gábor Péter őrzött. (Gábor Péter már a Videoton első csapatával már a walesi The New Saints ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében is őrizte a fehérváriak kapuját.) A 13. percben Kovács Béla egy csellel három vendég védőt is elfektetett, de az eleinte védekezésre berendezkedett Videoton II. blokkolni tudta a lövéseket.

A másik oldalon már nem volt ennyire masszív a védelem, s Kertésznek pillanatok alatt két bravúrt kellett bemutatnia. A folytatásban – amikor mindkét csapat felvette saját ritmusát – jobbára a mezőnyben zajlott a játék, viszont az első félidő utolsó öt-tíz perce egyértelműen a vendégeké volt, hisz „könnyű síppal” fújt be egy szabadrúgást a játékvezető. Az NB I-es Vidinél idén nyolcból ötször kezdőként szereplő Heffler Tibor állt oda elvégezni a szabadrúgást, melyet 18 méterről tekert el a sorfal felett, a labda pedig éppen Kertész Ferenc előtt pattant le, így az érdi hálóőr szerencsétlen gólt kapott. A félidő végén még egy ugyanilyen szabadrúgást lőtt rá ugyancsak Heffler, de ezen már rajta volt Kertész.

A második játékrészben Kelemen Patrik szerezte meg a kapus kiadását, ám tizenegy méterről fölébombázott, ezt követően jól látszott, hogy leült a meccs, a hazaiak folyamatosan alakították ki támadásaikat, de rendkívül körülményesen jutottak a vendég kapu előteréig, ezt látva Skita Tamás helyett Pintér Nikola, Kovács Béla helyett pedig Balázsovics Máté érkezett, hogy felpörgesse a játékot a széleken. Limperger Zsolt húzása pedig jónak tűnt, a 63. percben Pintér remekült lépett el a balszélen, majd Gyurácz loholt a labdával az alapvonalig, azonban az ő beadásáról éppenhogy lemaradt Balázsovics.

Két perccel később Honti ütközött a vendégek támadójával a tizenhatoson belül, s ekkor ismét „könnyű síppal” ítélt a játékvezető – tizenegyest…
A büntetőt aztán Géresi Krisztián értékesítette, ez a gól pedig fejben megfogta az érdieket. A 72. percben 18 méterről jöhettek szabadrúgással a hazaiak, amit gyorsan elvégeztek – amíg reklamáltak a Videoton játékosai –, de Gyurácz 10 méterről hagyta ki az ordítóan nagy ziccert.

A sok kihagyott helyzet megbosszúlta magát, a 76. percben a leblokkoló érdi védelem mellett lőtte laposan a jobb alsó sarokba a labdát Heffler Tibor, aki egymaga második, csapata harmadik gólját szerezte.

A mindent egy lapra feltevő érdiek a hajrában szöglet után veszélyeztettek, ám a fiatal székesfehérváriak kihasználva gyorsaságukat négyen kontrázták le Pintér Nikolaszt és Ország Pétert, aki menteni próbált, de lemaradt, s négyen sikeresen kijátszották Kertészt és Pintért, így a 90. percben végleg megpecsételődött az érdiek sorsa, akik végül 4 – 0-ra kaptak ki hazai pályán.

Would you like to replay the video?

Az Érdi VSE három győzelemmel, két döntetlennel, két vereséggel újoncként a tabella hetedik helyén áll tizenegy pontjával, de csak jobb gólkülönbséggel a mögötte álló három csapathoz képest, amiknek szintén tizenegy pontjuk van.
A következő fordulóban szeptember 27-én, vasárnap 14 órakor a bajnoki tabellát vezető Ferencvárosi TC II csapatával találkozik az Érdi VSE a Népligeti Sportcentrumban.

A szintén NB III-as Diósdi TC-SELECT idegenben, a Csepel FC otthonában Bonifert Péter 78. percben szerzett góljával nyert 1–0-ra, így ők az ötödik helyen állnak a tabellán, s az FTC, a Videoton és a Puskás Akadémia második csapatai mellett még az élvonalból visszasorolt ETO FC Győr előzi meg őket.

Érdi VSE – VIDEOTON FC II 0–4 (0–1)

Érd, Ercsi úti sporttelep, 350 néző
Vezette: Bereczki, asszisztensek: Hima, Molnár I.
Érd: Kertész – Ország, Csiszár, Hegedűs, Cservenka – Honti, Csizmadia – Gyurácz, Kovács Béla (Balázsovics, 56.perc), Kelemen – Skita (Pintér 56.p.).
Vezetőedző: Limperger Zsolt
VIDEOTON FC II: Gábor – Ács, Baksa, Szekeres, Király Bence (Kókány 83.p.) – Heffler, Paudits, Bognár (Kónya K., 91.p.) – Dobsa, Géresi, Büki (Schiller, 87.p.)
Vezetőedző: Disztl László
Gólszerzők: Heffler 41., 76. p., Géresi 67.p., Ács 90.p.

NB III, Nyugati csoport, nyolcadik forduló:

Érdi VSE – Videoton II. 0–4
Csepel FC – Diósdi TC-SELECT 0–1
Csornai SE – Dorogi FC 0–4
Sárvári FC – Mosonmagyaróvári TE 1904 2–1
III. ker.TVE – ETO FC Győr 0–2
Tatabánya FC – TARR Andráshida SC 3–3
Balatonfüredi FC – BKV Előre 2–0
MTK Budapest II – Puskás Akadémia II 0–2

Az előző szezonban a harmadosztályt megnyerő, így a másodosztályba feljutó Budaörs hazai pályán fogadta a Szeged 2011- Grosics Akadémiát, amely a 12. percben előnybe is került, ám ebből a vendéglátó még egyenlíteni tudott, de az 54. percben Tányéros Ádámot kiállították, s ezt követően ismét vezettek a Tisza-partiak, akik emberelőnyüket kihasználva végül 3 – 1-re nyertek. A Budaörs ezzel a vereséggel visszaszúszott a tabella negyedik helyére.

Az Érdi VSE második csapata a Pest Megyei harmadosztály ötödik fordulójában újabb nagy győzelmet aratott, hiszen a Felsőpakony SE II.-t idegenben 7–0-ra páholták el. Király Milán két, Balázsovics Máté, Góman István, Lantos Bence, Szabó Zsolt, Erdei Sándor egy-egy gólt szerzett.

Ezzel a győzelemmel továbbra is százszázalékos, de így is csak második a Tököl II. mögött az érdi gárda, hisz utóbbinak héttel jobb a gólkülönbsége – noha az érdiek csak egy gólt kaptak eddig.

Címkék