Magyar-lengyel közös háborús pillanatok

vlcsnap-2015-09-28-16h26m16s120A magyar és lengyel hadtörténelem párhuzamai címmel tartott előadást Stencinger Norbert történész a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A programot az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat hívta életre, amelynek első összejövetelét szombaton délután tartották meg.

Hasonló tartalmaink:

A lengyel-magyar örök barátság Európában példa értékű – fogalmazott Stencinger Norbert történész, aki az előadásában kifejezetten erre helyezte a hangsúlyt, hiszen ennek a történelmi kapcsolatnak jelentős hagyományai vannak. Ezúttal a hadtörténelem szemszögéből hallgathattak meg érdekességeket a résztvevők.

Az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat ötlete alapján hirdették meg az előadássorozatot. Szczerba Roland elnökhelyettes elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja a hagyományok megismertetését az érdeklődőkkel.

A következő hónapokban újabb előadásokra is lehet számítani a témában – mondta el a szervező, majd hozzátette, hogy novemberben még lesz egy előadás, ezután pedig a tavaszi időszakra is újabb programokat szerveznek, amelyekre várják mindazokat, akik érdeklődnek a közös lengyel-magyar múlt iránt. 

Would you like to replay the video?

Címkék