Tomka Lilla a diákpolgármester

Tomka Lilla, a a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium jelöltje nyerte az első érdi ifjúsági önkormányzati választást. Egy évre szóló mandátumot szerzett a diákpolgármester, a két alpolgármester és az 5 képviselő.

Hasonló tartalmaink:

Ifjúsági önkormányzatot választott az érdi diákság. A Vörösmarty Mihály Gimnázium, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium és a Kós Károly Szakképző Iskola 9-12. évfolyamos tanulói járultak az urnákhoz tegnap. Egy évre szóló mandátumot szerzett a diákpolgármester, a két alpolgármester és az 5 képviselő. A voksok összesítése után Mecsériné Szilágyi Erzsébet jegyző ismertette az eredményt.

A névjegyzéken összesen 1463 diák választópolgár szerepelt – mondta a jegyző. Közülük 1265-en szavaztak, azaz 86 százalékuk adta le voksát. Erdélyi Áron 904 szavazatot, Gregor Alexandra 799 szavazatot kapott. Tomka Lilla 937 szavazattal nyerte el a diákpolgármesteri tisztséget.

A szavazáson alulmaradt két diákpolgármester-jelölt, a Vörösmarty Gimnáziumból Erdélyi Áron, valamint a Kós Károly Szakképző Iskolából Gregor Alexandra alpolgármesteri poszton dolgozhat az érdi középiskolásokért. Utóbbi azt mondta, nem csalódott az eredmény miatt, így is tud majd tanulótársaiért tenni.

Would you like to replay the video?

 

fotók: Boros Sándor 

Címkék