Kupagyőzelem Gyenesdiáson

Négy sportegyesület részvételével tartottak felkészülési röplabdatornát Gyenesdiáson szeptember 26-án. A Delta RSE Érd valamennyi mérkőzését megnyerve az élen végzett.

Hasonló tartalmaink:

A hazai pályán szerepelt Nyugat-Balaton Röplabda Sportegyesület, a grazi és a szombathelyi sportiskola, valamint az érdi Delta RSE lépett pályára a gyenesdiási, nemzetközi felkészülési tornán. A serdülőkorú röplabdások versenyét utóbbi egyesület nyerte, Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző irányításával. “Kicsit döcögősen indult a szezon első meccse, nagyon lámpalázasak voltak a lányok, és az első szett feléig tartott, mire megnyugodtak. Akkor átvettük a vezetést, majd megnyertük a játszmát. A második szettben nyugodtabban játszottunk és a nyitásaink is felerősödtek. Marady Fanni liberó játéka megadta hátul a stabilitást, Tátrai Niki és Laub Regina támadásaiból szereztünk rendre pontokat. Három gyerek korosztályú játékos is játéklehetőséget kapott: Jancsó Emese, Budaházy Boglárka és Fertődi Dóri, akik bátor játékukkal felnőttek a feladathoz és a csapat így 2-0 arányban győzött” – értékelt Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző.

“A második meccsen az osztrák grazi sportiskola ellen léptünk pályára, amelyen hasonló volt a forgatókönyv, mint az előző mérkőzésen. Azzal a különbséggel, hogy a második játszma végjátékában nagyon kiengedtünk és ezáltal igen szorosra sikerült a hajrá. Szerencsére mi jöttünk ki belőle jól és végül ezt is 2-0 arányban nekünk írták jóvá” – folytatta az érdi szakvezető.

Két mérkőzésnyi szünetet követően – mialatt az érdi lányoknak volt lehetőségük pihenni – a házigazda Nyugat-Balaton Röplabda Sportegyesület ellen játszották a döntőt. Az ellenfél szintén megnyerte az első két találkozóját a tornán. “Az első szettben megnyitottak minket, meglepte a csapatot a jóval erősebb nyitás és ez már meghatározta a játék képét. 25-16-re nyert az ellenfél. A második szettben viszont már felvettük a kesztyűt és hasonló nyitásokkal, illetve sokkal pontosabb fogadással átvettük a játék irányítását és sikerült kiegyenlíteni. 1-1. A harmadik, rövidített játszmában jól startoltunk és már 13-9 is vezettünk, mikor porszem került a gépezetbe: saját hibából vétettünk többet, a támadásaink rendre kiszálltak outra és ezzel felzárkózott az ellenfél 13-13-ra. A végén azonban jobban koncentráltunk és egy jó blokkal, továbbá egy nyitással 15-13-ra hoztuk a szettet és ezáltal 2-1-re a meccset. Tátrai Niki, mint csapatkapitány igazi vezére volt a csapatnak. Mind a három meccsen kiemelkedőt nyújtott” – nyilatkozta a www.deltarse.hu-nak Dömötör-Mátrai Beáta.

Címkék