Szoptass szabadon!

A Szoptass szabadon! elnevezésű kampány keretében hétvégén több kismama is kivonult a város főterére, hogy ott táplálja csecsemőjét. A nemzetközivé szélesedett mozgalom célja annak bemutatása, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a csecsemők és kisgyermekek táplálásának, megnyugtatásának és a velük való törődésnek.

Hasonló tartalmaink:

A kampány résztvevői évente egyszer egy meghatározott időpontban egyszerre teszik mellre gyermeküket, ezzel bátorítva minden édesanyát, hogy merjen kimozdulni szoptatott kisbabájával és ne szégyellje magát, ha nyilvános helyen kell megszoptatnia gyermekét. Így tettek az érdi kismamák is, akik a város főterén szoptatták kisbabájukat.

Bognár Krisztina, védőnő és a rendezvény szervezője elmondta, hogy arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az anyukák ne legyenek bezárva a négy falközé a szoptatás idejére, hanem mozdulhassanak ki gyermekükkel. A rendezvényre azért is van szükség, mert korunk társadalma igen ellentmondásosan ítéli meg a nyilvános szoptatást – ezt már a résztvevő anyukák mondták az esemény kapcsán.

A rendezvény kapcsán Bognár Krisztina egy másik programra, az úgynevezett “Babahordozó Hét” programjaira is felhívta a kismamák figyelmét, amelyet Érden október 13-án, kedden tartanak, a Fészek Egyesület épületében. A rendezvényen természetesen arról is szó lesz majd, hogy a téli időszakban hogyan öltözzön fel az anyuka és, hogyan öltöztessék fel a babát ahhoz, hogy könnyedén tudják hordozni.

Would you like to replay the video?

 

Címkék