Szoptass szabadon! Érden is

Érd is csatlakozik a Szoptass szabadon! kampányhoz: az édesanyákat október 6-án, 10 órától várja Parkvárosban a Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért civil csoport. Az akcióval azt kívánják megmutatni, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű dolog, és nem szégyellnivaló cselekedet.

Hasonló tartalmaink:

A Szoptass szabadon! kampány (Global Breastfeeding Challenge) Kanadából indult útjára 2001-ben, és nemzetközivé szélesedett. Célja, hogy bemutassa: a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a csecsemők és kisgyermekek táplálásának, megnyugtatásának, és nem csak otthon.

A megmozdulás résztvevői minden évben október első szombatján egy meghatározott időpontban egyszerre teszik mellre gyermeküket, ezzel bátorítva minden édesanyát, hogy merjen kimozdulni szoptatott kisbabájával, és ne szégyellje magát, ha nyilvános helyen kell megszoptatnia gyermekét – áll a Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért civil csoport honlapján. Idén ugyanis a Kötelék – hosszú évek kihagyása után először – Érden is megszervezi a Szoptass szabadon! rendezvényt, amihez várják az édesanyák csatlakozását.

A találkozó október 6-án, szombaton, tíz órakor lesz az Interspar áruházban, a mozgólépcső tetejénél, ahol a szervezők köszöntik az édesanyákat, majd fél tizenegykor átsétálnak a Parkvárosi Közösségi Házba. 10 óra 45 perckor megszoptatják gyermekeiket, majd tizenegy órától kötetlen beszélgetés a diszkrét szoptatáshoz való hasznos ruhadarabok és kiegészítők bemutatása következik, és azt is megtudhatják az édesanyák, hogyan lehet szoptatni a különböző babahordozó eszközökben.

Hallgassa meg az ÉrdFM 101,3 interjúját dr. Kun Judit orvos, szoptatási tanácsadóval:

(Fotó: UNICEF – Szoptatás világnapja 2018)

 

Címkék