Őszkirálylányok

Hagyományőrző szüreti napot tartottak szombaton az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában. Huszonegy csapat bográcsában rotyogott a káposzta, hatalmas kondérban a gulyás, a Horgászegyesület halászlével készült, és voltak versenyek, vetélkedők, mustkóstolás, őszkirálylány- és őszkirályfi-választás is.

Hasonló tartalmaink:

A Teleki iskolában több mint tízéves hagyománya van a szüreti hagyományőrző vigasságnak, ami délután játékokkal, vetélkedőkkel, főzőversennyel, mustkóstolással kezdődik, és este vacsorával, tánccal ér véget.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Idén négyszázan jelentkeztek az iskolai vacsorára; a gyermekeket ingyen látták vendégül, a felnőttek vacsorajegyet vásároltak, a bevételből pedig új kerti padokat szeretne vásárolni az iskola – tudtuk meg Patkóné Séra Ilona igazgatónőtől.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Horgászegyesület nemcsak halászlével, hanem játékos feladatsorokkal is meglepte a felnőtteket és a gyerekeket. A legjobbak jutalma horgászpóló, úszó és könyv volt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A kicsik közül sokan neveztek a különféle ügyességi versenyekre, és idén is nagy sikere volt az őszkirálylány- és őszkirályfi-választásnak is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Míg odakint a főzőcskéé és a mozgásé volt a főszerep, az iskolaépületben süteményverseny és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, felnőtteket.

 

A mulatság fénypontja természetesen a vacsora volt, és akinek még maradt energiája, az a Boys From The Cellar  együttes zenéjére rophatta.

 

Címkék