Góllá érett a fölény

Kelemen Patrik második félidőben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte a Dunaharaszti MTK együttesét az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 8. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Miután a csapatkapitány helyettes, Csiszár Zoltán mellé a csapatkapitány, Kertész Ferenc is csatlakozott a maródiak népes táborába, s Ország Péter sem kezdett sérülése után, ezúttal Melczer Vilmos viselte a szalagot a hazaiaknál.

Hiába a sok sérült, aktívan kezdte a Dunaharaszti MTK elleni mérkőzést az Érdi VSE, amely többször is eljutott a vendégek kapujáig, de a masszívan védekező Haraszti mindig menteni tudott. Borek Norbertnek ugyan egy gyenge lövést leszámítva nem kellett védenie, azonban az érdi kapu is többször nyomás alatt volt az első félidőben.

A fordulás után is nyomás alatt tartotta a vendégeket az Érd, de helyzeteit rendre gyenge lövéssel zárta. Aztán mégiscsak góllá érett az érdi mezőnyfölény, amikor a 74. percben egy ide-oda pattogó labda került Kelemen Patrik elé, aki közelről már nem hibázott (1-0)!

A hajrában ugyan a Dunaharasztinak is meg voltak a lehetőségei, és át is vette a kezdeményezést, de a kontrákból az érdiek is lezárhatták volna a mérkőzést.

A hajrában több gól már nem született, így az érdiek 1-0-ra nyertek a DMTK ellen.

- Nagyon sok helyzetünk volt, de ha hamarabb érjük el az első gólt, akkor nyugodtabb meccs lett volna. A játék nagyjából rendben volt, de a sérültek hiánya érezhető rajtunk – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

- Tudtuk, hogy idegenben legalább egy gólt kell lőnünk, hogy legalább egy pontot szerezzünk, erre az első félidőben meg is volt a lehetőségünk, de tudtam, hogy az Érdnek van néhány olyan játékosa, aki bármikor eldöntheti a meccset. Idegesít a dolog, mert rengeteg energiát fektettünk bele. Szervezetten védekezünk, de a támadózónában kevesek vagyunk – értékelt Króner Péter, a DMTK trénere.

- Végig stabil volt a védelem, szerintem az első félidőt uraltuk és a másodikat is, az ellenfél csak pontrúgásból tudott veszélyhelyzetet kialakítani, de nagyon izgalmas volt és végig koncentrálni kellett. Előrefelé veszélyesebb játékosaink vannak, mint az ellenfélnek, szerintem ez döntött – értékelt a csapatkapitányt, Kertész Ferencet helyettesítő kapus, Borek Norbert.

Az Érdi VSE a bajnokság kilencedik körében, október 7-én az FC Ajka vendégeként vív rangadót.

NB III, Nyugati csoport, 8. forduló
Érdi VSE-Dunaharaszti MTK 1-0 (0-0)
Érd, 150 néző. V: Antal Péter (Hofbauer Roland, Rigó Martin)
Érdi VSE: Borek – Bogdán, Bozsoki, Pallagi, Németh G. V. – Koós (Honti, 75.), Kónya, Melczer – Balázsovics (Pintér N., a szünetben), Kelemen P., Gera D. (Ország, 83.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

DMTK: Gyatyel – Gacsal, Ferenczi, Farkas P., Dallos – Szalánszki, Mendebaba (Kovács G., 79.), Hegedűs Á. (Mészáros D., 54.) – Rusvay, Bíró, Rétsági (Vitányi, 78.)
Vezetőedző: Króner Péter
Gól: Kelemen P. (74.)

fotó: Balogh István

Címkék