Élmény a babának, társaság a mamának

Ötödik éve rendez babás-mamás piknikeket az érdligeti játszótéren a Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért civil csoport. Az idei első, keddi pikniken minden korábbi “részvételi csúcs” megdőlt: sorra érkeztek az anyukák a homokozó melletti, sövénnyel kerített, árnyékos területre; volt, aki három hónapos babával jött, más kétéves totyogóval, illetve nagyobb testvérrel.

Hasonló tartalmaink:

A Kötelék azért jött létre, hogy a családokat információkkal támogassa a várandósság alatt, illetve a szülés körüli és a csecsemős, kisgyermekes időszakban. Közösségünknek szakemberek, illetve édesanyák a tagjai; sok, a szüléshez, szoptatáshoz kötődő rendezvényt szerveztünk már, és kapcsolatban állunk az érdi és környékbeli baba-mama csoportokkal. Ezt a nyári programot pont azért találtuk ki, hogy abban az időszakban is legyen lehetőség a találkozásra, amikor a klubok szünetelnek – mondta az ÉrdMostnak Juhász Judit, a piknikek egyik szervezője, laktációs szaktanácsadó.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– E kötetlen találkozók célja, hogy az azonos élethelyzetben lévő anyukák találkozhassanak egymással, megoszthassák tapasztalataikat, tippjeiket. Azon igyekszünk, hogy mindig legyen egy-egy szakember – hordozási, perinatális, illetve szoptatási tanácsadó, védőnő – aki a szakmai kérdésekben is segít – fűzte hozzá Juhász Judit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ezek a pikniket alkalmat teremtenek a barátkozásra is. Hajósné Ender Éva például első alkalommal látogatott el kétéves kisfiával a babás-mamás piknikre. Mint mondta, nemrég költöztek Érdre, és szeretne a kicsinek közösséget, játszótársakat keresni. A piknikre rendszeresen eljönnek majd, mivel nagyon jól érezték magukat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Erre az idei első alkalomra sok első babás anyuka látogatott el – többeknek ez volt az első babás közösségi élménye, korábban kismamaklubokba nem jártak, de ahogy a baba nő, úgy érzik, itt az ideje ilyen programokon részt venni. Lesz módjuk rá, hiszen a piknikeket kéthetente keddenként tarja a Kötelék csoport; a következő alkalmakra július 17-én, majd 31-én és augusztus 14-én kerül sor, az utolsó összejövetelt pedig augusztus 28-án tartják.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék