Az őszi közlekedés veszélyei

vlcsnap-2015-10-09-19h40m58s226Fokozott körültekintésre és óvatosságra inti a rendőrség az autósokat: a járművek őszi-téli felkészítése már most időszerű.

Hasonló tartalmaink:

Az őszi időszakban ugyanis a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok okozzák, ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművé és természetesen saját magát ezekre a körülményekre – mondta el Kürti István. A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője hozzátette: ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Majd hangsúlyozta, hogy a gépjárműveket ajánlatos már október hónapban alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Az őszi – téli közlekedés kapcsán ezek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő – tette hozzá az osztályvezető. Az osztályvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy ebben az évszakban nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.

A kezdő járművezetőknek és azoknak, akik a tavaszi, nyári hónapokban tanultak vezetni, érdemes gyakorolni egy kicsit forgalommentes úton, vagy vezetéstechnikai pályákon, biztonságosabb körülmények között, szakképzett oktatók segítségével – egészítette ki mondandóját az osztályvezető.

Would you like to replay the video?
Címkék