Közelebb az élmezőnyhöz

Magabiztos, 4–1-es idegenbeli győzelmet aratott az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában a Puskás Akadémia II. vendégeként Felcsúton, a Pancho Arénában.

Hasonló tartalmaink:

Némileg változtatott kezdő tizenegyén Limperger Zsolt, hiszen az eddigi tíz meccsen Palásthy Norbert helyett mindig Skita Tamás neve szerepelt, ám most előbbi volt a csatár, s meg is hálálta a vezetőedzőtől kapott bizalmat, mivel a 12. percben mattolta a hazaiak kapusát, Horváth Tamást, majd a 34. percben Kelemen Patrik duplázta meg az érdiek előnyét, így a szünetre kétgólos előnnyel vonultak a vendégek.
A fordulás után ott folytatta, ahol abbahagyta az érdi csapat, Kelemen Patrik a 63. percben egymaga második, csapata harmadik gólját szerezte, s ez végleg eldöntötte a találkozót, ám nem sokkal később az NB I-es csapatnál tavaly tizenhat, idén eddig egy alkalommal pályára lépő Tar Zsoltot kiállították, egy perccel később pedig Palásthy is duplázni tudott, így a hajrára négygólos érdi előnnyel vonultak a felek.
A 89. percben még Damásdi Alex találatával szépítettek a felcsútiak, de így is kiütéses, 4–1-es érdi győzelem született, amellyel Limperger Zsolték a 8. helyet foglalják el a tabellán, ám a negyedik helyezett Dorogi FC is csak három pontra van az érdiektől.
Érdekesség, hogy a PAFC II.-nél Tar Zsolt mellett az élvonalbeli csapat tagja Ivan Herceg, Hudák Martin, Nagy Zsolt és Horváth Tamás is pályára lépett a harmadosztályban, ezáltal pedig tovább szépült az érdiek győzelme, mivel jóval tapasztaltabb játékosok ellen tudtak fölényesen nyerni.
A következő, 12. fordulóban igazi térségi rangadó lesz az Ercsi úti sporttelepen október 17-én, szombaton 14:30-tól, ugyanis az Érdi VSE a tavalyi NB III-as kiírás bronzérmesét, a Diósdi TC-SELECT-et látja vendégül.
A diósdiak a hétvégén szabadnaposak voltak, így van idejük készülni az Érdi VSE ellen.

Puskás Akadémia FC II. – Érdi VSE 1–4 (0–2)
Pancho Aréna, V: Sipos T., asszisztensek: Imrő, Révész
PAFC II.: Horváth T. – Mészáros D., Lipcsei Á., Herceg (Kertai, 63. perc), Nagy Zs. – Pintér B. (Damásdi, 56. p.) Hudák M. (Szabó Bence, 66. p.), Tar Zs., Óvári Zs., Spandler – Péter B..
Vezetőedző: Komjáti András
Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Hegedűs, Cservenka – Kónya B., Kovács B. (Ebedli, 61. p.), Csizmadia – Kelemen (Balázsovics, 76. p.), Palásthy (Skita, 75. p.), Pintér N.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gólszerzők: Damásdi 89. p., ill. Palásthy 12. p., 74. p., Kelemen 34. p., 63. p.
Piros lap: Tar Zsolt 73. p.

Eredmények, NB III, Nyugati csoport, 11. forduló:
Puskás Akadémia FC II. – Érdi VSE 1–4
Csornai SE – Csepel FC 1–1
Mosonmagyaróvári TE 1904 – Tatabánya FC 2–1
Ferencvárosi TC II. – Sárvár FC 2–0
Videoton FC II. – ETO FC Győr 4–2
Dorogi FC MTK Budapest II. 1–0
TARR Andráshida SC – Balatonfüredi FC 1–0
BKV Előre – III. Ker. TVE 2–1

fotó: puskasakademia.hu

Címkék