Varázslatos Kalotaszeg

A Nagypetri Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás október 9-én, pénteken a Szepes Gyula Művelődési Központban. 

Hasonló tartalmaink:

2002-ben alakult meg a Nagypetri Művésztelep, ahol azóta is minden év augusztusának végén, szeptember elején találkoznak és alkotnak a tagok. A művészek meghívásának mindenkori alapelve, hogy Erdélyből és Magyarországról közel egyenlő arányban érkezzenek festők, grafikusok, faragók és vegyenek részt az alkotásban. A Szepes Galériában nyílt kiállítás egyik főszervezője az Érden élő tag, Benkóczy Péter festőművész volt. A festőművész elmondta, hogy a művésztelepen alkotók fele általában erdélyi, a másik fele magyar alkotó.

A Nagypetri Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállításnak a Varázslatos Kalotaszeg címet adták. Hogy miért éppen ezt az elnevezést választották, arról már az egyik állandó tag, Csobaji Zsolt festőművész beszélt. Csobaji Zsolt elmondta, hogy képein keresztül tudja legjobban kifejezni azt a varázst, amit akkor érez, amikor ott jár és látja a tájat, a templomot és a faragott kapukat.

A kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg, aki beszédében a művésztelepek fontosságáról is beszélt, hogy azok teszik lehetővé a művész-műtárgy, a művész-művész és a művész-mecénás kapcsolatot egyaránt.

A Nagypetri Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás november 8-ig még megtekinthető a Szepes Gyula Művelődési Központ Galériájában.

Would you like to replay the video?
Címkék