Oda és vissza tekerték

Második alkalommal rendezték meg Százhalombattán a Barátság Kulturális Központ szervezésében a Rubik-kocka bajnokságot. A feladatot leggyorsabban a tizenhét éves Szepesi-Nagy István, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója oldotta meg.

Hasonló tartalmaink:

Tavaly ősszel adták át Százhalombattán a Rubik-kocka szobrot, ennek apropóján született meg az ötlet, hogy ha már egy ilyen érdekes köztéri alkotással gazdagodott a város, akkor legyen egy, a játékra épülő bajnokság is a településen. Ezt a kezdeményezést a Barátság Kulturális központ karolta fel, aminek köszönhetően ismét kedvelt játéka lett a Rubik kocka Százhalombattának.

A versenyfeladat egy kicsit eltért a hagyományos versenyekétől, itt ugyanis a köztéri szobor színkombinációját kellett kirakni, majd visszaalakítani az eredeti állapotot a lehető legrövidebb idő alatt. 7 éves kortól egészen 19 éves korig lehetett nevezni a versenyre. A jelentkezők közül többen évek óta használják a kockát, versenyen azonban nem mindegyikük bizonyított korábban, de volt, aki ehhez hasonló rendezvényen már többször is indult.

Would you like to replay the video?
Címkék