Kitartás mindenhez kell!

1015_triatlonBartos Dávid, az egri Bátorfi-Agria KTK érdi triatlonosa az utóbbi Budapest Maratont egyéni csúccsal teljesítette: 2.41:22 idővel, amely a férfiak mezőnyében a 20. helynek számít, míg a női versenyzőket csaknem négy perccel előzte meg.

Hasonló tartalmaink:

A sportolókat igen kemény fából faragták, ez különösen igaz a triatlonosokra, akik télen-nyáron, hóban-fagyban, kánikulában is képesek úszni, kerékpározni és futni, majd úszni, kerékpározni és futni, újra és újra, lankadatlanul. A vasemberek pedig úsznak 3800 métert, tekernek 180 kilométert, és a végén, mintegy „levezetésképpen” futnak 40 kilométert. Tulajdonképpen ez emberfeletti teljesítmény, de hát mégsem, hiszen ő és társai megcsinálják.

„2.41:22-re értem be, ami a ’C’ tervem volt, hogy a női olimpiai szinten belül érjek be, szóval boldog vagyok az eredmény miatt, elég küzdős volt az utolsó 5-7 kilométer, sokat lassultam és fájt a lábam. Az időjárás abszolút jó volt, az eső éppen elállt, amikor futottunk, a széllel küzdöttünk a rakpartokon.” – értékelte versenyét Bartos Dávid az Érdi Újságnak, majd hozzátette, hogy tanítványainak nagyon jól sikerült a verseny: volt aki 42 (!) percet javított az egyéni csúcsán, és három első maratonistája is volt, ők is jó időt futottak, illetve az egyik triatlonistával 3.30:00-t terveztek, aki aztán 3.24:00-es idővel ért be.
Ugyan a maratonnak már vége, de a gyűjtésnek még nem. A www.elmenykulonitmeny.hu  oldalon továbbra is lehet támogatni Bartos Dávidot, hogy akár az általa kitűzött százötvenezer forint helyett még többel segítse a Bátor Tábor Alapítványt.

Hallgassa meg Bartos Dáviddal készült interjúnkat!

fotó: facebook

Címkék