Tovább dübörög a versenyszezon

Az elmúlt hetekben sem maradtak verseny nélkül az ÉKTSE versenyzői. Május 25-én és 26-án tartották meg a Balatonman Kenese közép- és rövidtávú triatlon versenyt, ami középtávon országos bajnokság is volt.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi csapatból rövidtávon Kömöz Gergely és Simó Károly, középtávon Pósa Bianka és Zakariás János álltak rajthoz. Kömöz Gergely megnyerte a korcsoportos versenyt, összetettben, pedig a második helyen ért célba.
Középtávon Pósa Bianka fantasztikus versenyzéssel 5 óra 26 perces célidővel korcsoportos harmadik helyen ért célba, amivel megszerezte az egyesület első országos bajnoki dobogós helyezését. Zakariás János 4:44-es idővel korcsoportjában 12. helyen ért célba.

Május 26-án a Mountanbike szakosztály versenyzői a Szilvásvárad maratonon álltak rajthoz, ami az időjárás miatt túlélőtúra lett. A verseny negyvenedik percétől kezdve elkezdett esni az eső, amit hamarosan heves felhőszakadás és jégeső kísért, több mint egy órán át. A hegyekről lezúduló víz és jég igazi sártengerré változtatta a pályát, így sokan csak arra törekedtek, hogy egyben leérjenek a hegyről. A csapatból a legjobb eredményt Kámán Krisztián érte el, aki rövidtávon negyedik helyen ért célba.

Június 3-án a hegyikerékpárosok Mogyorósbányára látogattak el a IV. Hegyek Pokla MTB Maratonra. A verseny méltó volt a nevéhez, hiszen a szervezők egy nagyon nehéz, sok meredek emelkedőt tartalmazó pályát jelöltek ki, amit az előző napi felhőszakadás helyenként nagyon sárossá és csúszóssá tett. Több olyan emelkedő is volt a pályában, ahol a legerősebb versenyzők is tolni kényszerültek a kerékpárt felfelé a 22-25%-os csúszós emelkedőn. A gyerekversenyen Kömöz Sámuel az U11-es korosztályban a második helyen ért célba, míg az apuka, Kömöz Róbert a rövidtáv Master2-es kategória harmadik helyén ért célba, így mindketten dobogóra álltak a nap végén. Folytatás az előttünk álló hétvégén, a Crosskovácsi Maratonon.

Címkék