Hegyi edzőtáborban a triatlonosok

Hegyi edzőtábor és természetesen versenyek, erről szólt eddig augusztus az Érdi Kerékpáros és Triatlon Sportegyesületnél (ÉKTSE). Augusztus elején a csapat egy része mini hegyi edzőtábort tartott Ausztriában a Großglockner-en.

Hasonló tartalmaink:

A kint töltött négy nap igen intenzívre sikerült, hiszen mind a négy nap megtámadták a hegyet, így összesen több mint 250 kilométert tekertek le 10.000 méter fölötti szinttel.

Augusztus 7-én Felsőtárkányban rendezték meg a Top Maraton sorozat harmadik futamát a Bükk Hegyikerékpáros Maratont. Az érdi csapatból Kámán Krisztián volt a legeredményesebb, rövid távon felnőtt kategóriában a negyedik helyen végzett, míg Homonnay András – aki középtávon indult – a Master 1 kategória 19. helyén ért célba.

Augusztus 11-én két helyszínen is rajthoz álltak az ÉKTSE triatlonos versenyzői. A Szálka triatlon M távján (0,5 km úszás, 45 km kerékpár, 10 km futás) Pósa Bianka a nők között az abszolút első helyen ért célba, ezzel megszerezve a felnőtt nő kategória első helyét is. Simó Károly az L távon (1,9 km úszás, 67,5 km kerékpár, 15 km futás) indult, amit sikeresen teljesített és a senior kategória kilencedik helyén ért célba, ami az abszolút tizenhatodik helyet jelentette. Szintén ezen a napon a Zalatriatlon sprint távján (0,75 km úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) állt rajthoz Zakariás János, aki a felnőtt kategória ötödik helyén ért célba, ami az abszolút kilencedik helyet jelentette.

Augusztus 18-án a hegyikerékpáros utánpótlás csapat a Felsőtárkányon megrendezett C2-es besorolású XCO (Olimpiai Cross Country) versenyen vett részt. Ismét a Kömöz lányok voltak a legeredményesebbek. U9-es kategóriában Kömöz Abigél a második, Kömöz Lujza a harmadik helyen ért célba. Az U11-es korosztályban Bartalis Hunor a tizenharmadik, Ladányi Péter a tizennegyedik, Kömöz Sámuel a tizenötödik helyen ért célba. U13-as kategóriában Ladányi Mihály a tizennyolcadik helyen végzett.

Címkék