Ob-n és napközis táborban

Az elmúlt hetekben sem maradtak versenyek és események nélkül az Érdi Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület (ÉKTSE) versenyzői.

Hasonló tartalmaink:

2018. július 22-én Sopronban rendezték meg a Magyar Köztársaság XCO (Olimpiai Cross Country) 2018-as bajnokságát, melyen az egyesület utánpótlásából Bartalis Hunor, Kömöz Abigél és Kömöz Sámuel állt rajthoz. A pálya nehéz és technikás volt, tökéletesen alkalmas az országos bajnokság lebonyolításához.

A gyerekek közül U9-es kategóriában Kömöz Abigél az előkelő, harmadik helyen ért célba, megszerezve az egyesület első XCO bajnoki dobogós helyezését.

Július 29-én Kincsesbányán rendezték meg az országúti master (30+ év) országos bajnokságot, amelyen a csapatból három versenyző indult. Kategóriától függően öt, illetve hat kört kellett megtenni a 17,4 kilométeres, körönként 166 méter szintet tartalmazó pályán, ami 87, illetve 104,4 kilométert jelentett.

A távon és a szinten felül az időjárás is nehezítette a versenyzők dolgát, hiszen bőven 30 fok fölött volt a hőmérséklet. Homonnay András Master 1 kategóriában a 17. Németh Róbert Master 2 kategóriában a 21., Kömöz Róbert szintén Master 2 kategóriában a 43. helyen zárta a versenyt.

Az augusztusi nyári szünet előtt a gyerekeknek egy hetes kerékpáros napközis tábort szervezett az ÉKTSE, melynek keretén belül a gyerekek megismerkedhettek az Érd, Sóskút, Biatorbágy, Törökbálint között elterülő Iharos-erdővel, ami elhelyezkedése és domborzata miatt ideális az érdi hegyikerékpárosok számára. A délelőttök elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal teltek el, melyekben a gyermekek kerékpár szereléssel és karbantartással ismerkedtek meg.

Csütörtökön Poteczin Anikó nemzeti mountain bike bíró tartott előadást a kerékpárversenyeket érintő versenyelméletből, versenyszabályzatból. (Miben és hogyan versenyzünk, mik az alapvető szabályok, hogyan frissítünk verseny közben, milyen öltözékben állunk dobogóra, hogyan vesszük át az érmet) Az interaktív előadás nemcsak a gyerekeknek, de a jelenlévő szülőknek is nagyon tetszett.

Délutánonként játékos technikai edzésekből, valamint minden nap egy hosszabb 15-20 kilométeres sok szintet tartalmazó túrából állt a program.

A zárónapon a csapat Anna-hegyet vette célba és a nap végére jól elfáradtak.

Címkék