Tízéves az Érd TV

Tíz évvel ezelőtt, 2005. október 20-án egy képviselő-testületi ülés élő közvetítésével indult el a város saját televíziója, az Érd TV.

Hasonló tartalmaink:

Ezt megelőzően a százhalombattai televízió közvetítette az érdi adást és már abban az időszakban körvonalazódott a gondolat, hogy a város önálló televíziót indítson. Erre kerülhetett sor egy évtizeddel ezelőtt. Csóli Virág a Érd TV első főszerkesztője az indulással kapcsolatban elmondta, az akkori technikai feltételek mellett igazi kihívás jelentett a műsorgyártás.

Endresz Dóra a híradó felelős szerkesztője, aki ma is a televízió munkatársa, egy nappal később már az első híradóban köszöntötte a nézőket a képernyőn. Már akkor napi híradóval jelentkezett az Érd TV, így a hírszolgáltatás a kezdetektől fogva a városi médium legfontosabb feladata. Kis idő elteltével gördülékeny kapcsolat alakult ki a városi intézményekkel és a közéleti szereplőkkel. Endresz Dóra hangsúlyozta, a dolgozói stáb állandó, a tájékoztatás érdekében egy hatékony csapat végzi a munkáját.

A televíziós nézői szokások az elmúlt években jelentősen megváltoztak, ehhez folyamatosan igazodni kell – ezt már Fekete Zoltán, a televíziót is magába foglaló Érd Médiacentrum főszerkesztője hangsúlyozta. Hozzátette azt is, hogy a hírszolgáltatás a televízió mellett az internetes hírportálon és a rádióban is egyaránt fontos szerepet tölt be.

Az Érdi Városi Televízióban a következő tíz napban a Híradó után egy-egy rövid összeállítást láthatnak az elmúlt 10 év híreiből, eseményeiből.

Would you like to replay the video?
Címkék