Vereség a bajnok otthonában

Az ÉRD NB I-es női kézilabda csapata a bajnokság nyolcadik fordulójában a népligeti Elek Gyula Arénában lépett pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen, ahol 30–19-es vereséget szenvedett.

A vállsérülése miatt legalább négy hónapot kihagyó Andjela Bulatovics nélkül vágott neki a listavezető elleni mérkőzésnek az ÉRD, amelynek keretében a montenegrói játékos helyére a fiatal szélső, Bernát Dorina került be.
Az Elek Gyula Arénában már a bemelegítéskor többször szurkolásra buzdította a hazai nézőket a helyi műsorközlő, de a vendégszurkolók még a hangfalakat is túlkiabálták – mindezt még a mérkőzés előtt.
Az érdiek jól kezdték a meccset: Julia Havronyina két remekbe szabott átlövésgóljával 2–1-re vezettek, de a következő percekben mindkét oldalon technikai hibák sora következett, amelyekből mind a fővárosiak, mind az érdiek lerohanásgólokat szereztek, úgy, hogy a korábbi érdi, Schatzl Nadine zsinórban négyszer volt eredményes, míg Fekete Bozsana kétszer vette be Szikora Melinda kapuját.
A félidő derekán kisebb hullámvölgybe érkezett az ÉRD, amely hat percig nem szerzett gólt, ezalatt pedig öt góllal, 10–5-re elléptek a hazaiak, majd ugyan Fekete Bozsana újabb két, és Klivinyi Kinga egy góljával némileg zárkózott az ÉRD, de a szünetre hétgólos, 16–9-es hazai előnnyel vonultak a felek.
A fordulás után Klivinyi duplája néhány perc erejéig hatra csökkentette a hátrányt, sőt a 38. percben ötre is feljött az ÉRD, de a hazaiak mindig meg tudtak újulni, s a hiányos érdi fal nem adott kellő támogatást az érdi kapusnak, Janurik Kingának, aki ennek ellenére is remekül védett.
A második félidő közepén kezdtek talán először szurkolni a hazai nézők, de ez sem tartott sokáig, mindössze néhány másodpercig skandálták a „Hajrá Fradi!”-t, ellenben a narancssárga sárkányok a hátrány ellenére is kiálltak az érdiek mellett. A 43. perctől némileg elszabadultak az indulatok a pályán. A két játékvezető hét perc leforgása alatt mindkét oldalon három-három kétperces kiállítást adott, s hol az egyik, hol a másik csapat volt néhány másodperc erejéig kettős hátrányban.
A kavalkád után a Fradi hamarabb meg tudott nyugodni, s a hajrára 24–17-es előnnyel is érkezett, amelyből aztán egy 5–0-s hazai sorozat következett, így az ÉRD sorsa megpecsételődött, s 30–19-es vereséget szenvedett.
Bizton állítjuk, hogy ha a szurkolásért is járna külön gól, akkor az ÉRD szoros meccsen akár ezt a tizenegy gólt is ledolgozta volna, de a kézilabda szabályaiban nincs ilyen kitétel…
Ki kell emelni Szvetlana Gridnyeva teljesítményét, aki a nyolc hazai hétméteresből négyszer is meg tudta babonázni az ellenfél – egyébként remek – hétmétereslövőit. Igaz, a négy kimaradó hétméteresből csak egyet védett, egy pattintott büntető fölément, egy mellé, egy pedig kapufára.
Az ÉRD vereségével visszacsúszott a tabella negyedik helyére, mivel gólkülönbsége leromlott, így már megelőzi a Siófok, míg az FTC továbbra is vezeti a bajnokságot, de előnye egy pont a második helyezett, az MTK otthonában 27–12-re nyerő Győri Audi ETO KC-val szemben, úgy, hogy a fővárosiak egy meccsel többet játszottak.
Szabó Edina csapata legközelebb november 1-én lép pályára, amikor 18 órától a Dunaújvárosi Kohászt fogadják az Érd Arénában.

Would you like to replay the video?

Női kézilabda NB I, 8. forduló:

FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA–ÉRD 30–19 (16–9)
Elek Gyula Aréna, 500 néző. V: Bacs J., Bóna Sz.
FTC: SZIKORA – Kovacsicz, Hornyák D. 5, Szamoránsky P., SZUCSÁNSZKI 7 (1), Pena 4 (3), SCHATZL 4. Csere: Mészáros, Szekeres, Szekerczés 3, Zácsik 2, Szarka 1, Lukács 1, Cifra 3. Edző: Elek Gábor
ÉRD: JANURIK – Krpezs-Slezak 1 (1), Havronyina 3, Kisfaludy 1, Signaté 2, KLIVINYI 5, FEKETE 5. Csere: Gridnyeva, Győri (kapusok), Szabó L. 2 (2), Barján, M. González, Gulyás, Takács, Bernát, Vajda. Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 8. perc: 6–3. 18. p.: 10–5. 36. p.: 19–14. 48. p.: 23–15
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/4, ill. 4/3

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC – 12–27 (6–13)

Hasonló tartalmaink:
Címkék