Újabb közlekedési fejlesztések kezdődnek

Közel nettó 220 milliárd forintnyi becsült összértékű vasúti és közúti beruházás kivitelezési közbeszerzési kiírásai jelennek meg a következő napokban. A Kelenföld-Százhalombatta szakasz is megújul – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hasonló tartalmaink:

A 20,5 km hosszú Kelenföld-Százhalombatta szakaszon 120 km/h sebességre és 225 kN tengelyterhelésre épül át a vasúti pálya, a felsővezeték-rendszer teljes egészében megújul. Az állomásokon 55 cm magas peronok, aluljárók, liftek, perontetők készülnek korszerű térvilágítással, P+R parkolókat és kerékpártárolókat is kialakítanak. A teljes egészében 2020-ig befejeződő fejlesztéshez Magyarország az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból nyert el támogatást.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondta: a kormány kiemelt infrastrukturális célkitűzései közé tartozik a megyei jogú városok bekapcsolása a gyorsforgalmi úthálózatba, az országhatárokig még hiányzó szakaszok, a kiemelt térségi utak kiépítése és kapacitásbővítése, a vasút szolgáltatás színvonalának folyamatos, versenyképességet erősítő növelése.

A kivitelezési közbeszerzések fejlesztési tárca által szorgalmazott mielőbbi és gyorsított tempójú kiírása elengedhetetlen feltétele annak, hogy a feszített ütemű beruházások többnyire 2018-as befejezési határideje tartható legyen. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkárság irányítása alá tartozó állami beruházó vállalat, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., számos további eljárás lehető legkorábbi megindítását készíti elő. Így novembertől februárig hasonló nagyságrendű közbeszerzéseket indítunk el a következő hónapokban – hangsúlyozta az államtitkár.

Címkék