Jung: EB után országos bajnoki cím!

A litvániai U23-as súlyemelő Európa-bajnokságon szerzett ötödik hely után az érdi versenyző, Jung Beáta országos bajnoki címet szerzett a tatabányai viadalon a 69 kilogrammos súlycsoportban.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi versenyző nem éppen ideális körülmények között ment a rúdhoz, hisz egy héttel az ob előtt még betegséggel küzdött, és a versenyig sem jött teljesen rendbe. Az sem volt szerencsés, hogy este fél kilenckor került sorra, ennek ellenére hatból hat jó fogással 80 kilogrammos szakítással és 100 kilogrammos lökéssel így is országos bajnoki címet szerzett.

– A verseny a felkészülési időszakom utolsó megmérettetése volt. Ezt vártam a legjobban mind közül. Kicsit csalódott voltam, mert erre a hétre sikerült lebetegednem, és hőemelkedéssel, megfázással versenyeznem. Ráadásul késő este kerültem sorra. Próbáltam a lehető legnagyobb lelkesedéssel és jókedvvel hozzáállni az egészhez, hiszen országos bajnoknak lenni csak egyszer van lehetőségem egy évben, és én ezt most nagyon akartam. Sok munkát tettünk bele, és ez meg is látszott. Sikerült 6/6 jó fogással végeznem, 80 kilós szakítással és 100 kilós lökéssel.
Ez életem első országos bajnoki címe ebben a sportágban (akrobatikus tornában az Érdi Torna Clubbal már több is van neki – a szerk.), amire nagyon büszke vagyok. A versenyeztetést és felkészítést köszönöm Oláh Levente súlyemelő edzőnek, a BKV Előre SC-nek és az érdi Testakadémiának.

– A következő időszakba pedig megkezdem a felkészülést a CrossFit-es versenyeimre. Február végén kezdődik egy öthetes selejtező a regionálisra, ami gyakorlatilag az Európa Bajnokságot jelenti. Ez egy online kvalifikáció, ahol öt héten keresztül kell egy-egy feladatot teljesítenem hetente, és ezt videón kell feltöltenem. Erre a versenyre az állóképességem fejlesztésével fogunk készülni, amiben Dobos Gábor egykori olimpikon sprinter, illetve Juhász Imre CrossFit edző fog segíteni. Persze a súlyemelés továbbra is szerepet kap az edzéseimben és szeretnék versenyezni is a következő időszakban, illetve a közelben lévő nemzetközi CrossFit versenyek is tervben vannak, de még nincs konkrétum. Már nagyon várom, izgalmas időszak lesz, ebben biztos vagyok – tette hozzá az immár súlyemelésben is országos bajnok Jung Beáta.

Címkék