Rendhagyó tanóra a VMG-ben

Rendhagyó előadások keretében emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A kisgimnazisták tematikus akadályversenyen vettek részt, míg a 9-12. évfolyamos tanulók előadásokat hallgathattak meg a nap folyamán.

Hasonló tartalmaink:


Az idei esztendőben rendhagyó ünnepséget szerveztek a tanulók számára a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Az 1956-os eseményeket oly módon kívánták feleleveníteni idén, hogy annak üzenetét és mondanivalóját a tanulók minél könnyebben megértsék – hangsúlyozta az intézmény igazgatóhelyettese, Benczéné Dizseri Márta.

A gimnazisták a nap folyamán előadásokat hallgathattak meg olyanoktól, akik átélték az 56-os eseményeket. A rendhagyó nap egyik előadója Varga Ferenc Gábor nemzetőr altábornagy volt, aki gyerekként testközelből tapasztalta meg a forradalom és szabadságharc történéseit, amelyekről részletesen beszélt a tanulóknak.

Az előadások mellett a kisgimnazisták, vagyis 5–8-os évfolyamig a tanulók az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit felelevenítő tematikus akadályversenyen vettek részt.

Would you like to replay the video?
Címkék