Táncos siker az ausztriai világkupán

Akrobatikus Rock and Roll páros Világkupa versenyt rendeztek az ausztriai Villach-ban, ahol három korosztályban serdülő, junior és felnőtt B kategóriában mérették meg magukat a táncosok. A magyar párosok egy aranyérem mellett több döntős helyezést is szereztek. Az érdi Masters SE tanítványai is képviseltették magukat a versenyen, nem is akármilyen eredménnyel.

Hasonló tartalmaink:

A serdülő párosoknál a 67 indulót számláló mezőnyben két magyar páros is bejutott a döntőbe, végül legjobb magyarként Kovács Kornél (Tornádó) és Korpás Petra (Masters SE – Érd) – egész napos kiegyensúlyozott teljesítménnyel – a 4. helyen végzett. Korpás Petra és Kovács Kornél szinte minden nap több órás edzésen vesz részt a siker érdekében. Edzőikkel, Sárfy Krisztinával és Kovács Józseffel a nyári edzőtáborok alkalmával tanulták és tökéletesítették koreográfiájukat, ami a nemzetközi mezőnyben is sikert aratott.

A gyerekek és edzőik szeretnék megismételni a tavalyi Magyar Bajnoki győzelmüket, amelyet még eggyel fiatalabb korosztályban, children kategóriában értek el. Petra és Kornél erőssége az előadásmód és a dinamikus, mégis könnyed mozgás, ami fiatal koruk ellenére is szinte tökéletes tánctechnikával párosul. A duó még 3 évig versenyezhet serdülő kategóriában, így náluk sokkal idősebb párosokat is maguk mögé szorítottak ezzel a világkupa szerepléssel. Nagy reménységei a magyar akrobatikus rock and roll sportnak és természetesen az érdi Masters Sportegyesületnek is, hiszen kisebb kezdő táncosaiknak is példát mutatnak, sőt azoknak a gyerekeknek is meghozzák a kedvét a tánchoz, akik még nem sportolnak rendszeresen.

Címkék