A reformáció napját ünnepelték

A reformáció napja alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak a protestáns egyházak a Kálvin téri református templomban szombaton délután. A különleges alkalmon közreműködött a Légierő Veszprémi Zenekara is.

Hasonló tartalmaink:

 Érden a protestáns egyházak most már hagyományosan együtt ünnepelnek október 31-én. 1517-ben ugyanis ezen a napon függesztette ki Luther Márton szerzetes a wittenbergi vártemplom ajtajára a 95 pontból álló tételét, amely eseményt azóta a reformáció kezdetének tekintik.

Erdélyi Takács István református lelkész úgy fogalmazott, hogy az egyház belső mozgalma volt a reformáció, hiszen Luther Márton római katolikus szerzetesként  kereste a Biblia igazságát. Különösen az volt számára a legfontosabb, hogy mit tegyünk azért, hogy az üdvözséget elnyerjük – tette hozzá.

Az ünnepi istentiszteleten az érdi protestáns egyházak lelkészei bevonultak, majd az apostoli köszöntést követően Labossa Péter evangélikus lelkész tartott imádságot, aki a jeles nappal kapcsolatban azt mondta: fontos az állandóság, hiszen világunkban annyi minden változik, viszont az, hogy az ige és az élő és feltámadt Jézus Krisztus köré gyűlnek az emberek, az tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Ez a minden évben visszatérő ünnep sajátossága is – tette hozzá.

A reformáció napja alkalmából tartott istentisztelen dr. Vassné Baki Ilona református lelkész hirdetett igét a templomban.

Would you like to replay the video?
Címkék