Egyre távolabb az élbolytól

Hazai pályán szenvedte el szezonbeli ötödik vereségét az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójában kapott ki 1–0-ra a Dorogi FC-től.

Hasonló tartalmaink:

A vendég dorogiak kezdték jobban az Ercsi úti sporttelepen rendezett meccset, ugyanis saját kapujához szorították az Érdi VSE-t, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.
Az első játékrész derekán kényszerű cserét kellett végrehajtania Limperger Zsoltnak, ugyanis a házi góllövőlistát vezető középpályás, Csizmadia Zoltán megsérült (így a bajnoki góllövőlistán is visszacsúszott az élről). A félidő legnagyobb helyzete Palásthy Norbert előtt adódott, de lövését blokkolta a vendég védelem.
A fordulás után némileg bent maradt az öltözőben az érdi csapat, s egy jobboldali beadásnál Kertész és a hazai védők is egymásra vártak, ezt kihasználva csúsztatott a kapuba a dorogi védő, Fürjes Ádám.
A kapott gól megélénkítette az érdieket, akik megrohamozták a dorogi kaput, ám egyenlíteni nem sikerült, így egygólos vereséget szenvedett hazai pályán az Érdi VSE, amely visszacsúszott a tabella tizedik helyére, s hátránya hat pontra nőtt a még dobogós helyen álló Mosonmagyaróvári TE 1904-hez képest.
A következő, 15. fordulóban viszont lesz mit kijavítania az érdieknek, akik november 8-án, szombaton a sereghajtó Csornai SE otthonában szerepelnek.

Would you like to replay the video?

Érdi VSE – Dorogi FC 0–1 (0–0)
Érd, Ercsi úti Sporttelep, 250 néző
Vezette: Tuczai Miklós; asszisztensek: Makkosné Petz Brigitta, Lados Tamás
Érdi VSE: Kertész – Ebedli, Honti, Hegedűs, Cservenka (Kovács Béla, 62. perc.) – Skita, Kónya B., Csizmadia (Gyurácz B., 32. p.) – Kelemen, Palásthy, Pintér N.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Dorogi FC: Vajda – Füredi, Fürjes, Berkó, Koronczai – Mészáros Á., Nagy R. (Perovics, 57. p.), Szedlár (Balogh Bence, 68. p.) – Vígh, Nagyházi, Kun (Sitku, 60. p.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Fürjes 49. p.

A Diósdi TC-SELECT idegenben, a Sárvár FC vendégeként játszott gól nélküli döntetlent, amellyel Csurka Zoltán csapata a htedik helyet foglalja el a tabellán.

Eredmények, NB III Nyugati csoport, 14. forduló:
III. Ker. TVE – TARR Andráshida SC 2–0
Sárvár FC – Diósdis TC-SELECT 0–0
Balatonfüredi FC – Tatabánya FC 0–1
MTK Budapest II. – Csepel FC 2–1
FTC II. – Mosonmagyaróvári TE 1904 0–1
Videoton II. – BKV Előre 2–3
ETO FC Győr – Puskás Akadémia FC II. 1–4

A Merkantil Bank NB II hétvégi 12. fordulójában az újonc Budaörs hazai pályán Szabó Viktor 50. percben szerzett találatával győzte le 1–0-ra a Siófokot, így Miskei Attila fiai már a második helyen állnak a másodosztályban, igaz azonos pontszámmal a harmadik Mezőkövesd Zsóryval, de több győzelemmel.

Címkék