Japán, a lenyűgöző idegen

Oktatásuk magas színvonalú, de korántsem olyan, mint amilyennek mi, európaiak gondolnánk – mesélte Gruber László középiskolai tanár a világjáró esték sorozat legutóbbi előadásán. Több mint száz nemzetközi pályázó közül Magyarországról öt tanárt választott ki, akik a szigetország oktatási rendszerével ismerkedtek meg. Lenyűgözte a keleti világ, de, mint mondja, nehezen tudná életét elképzelni ott. 

Hasonló tartalmaink:

Gruber László 10 éve járt Japánban, akkor egy sikeres pályázatnak köszönhetően kerülhetett sor az utazásra. A Japán Alapítvány több mint száz nemzetközi pályázó közül Magyarországról öt tanárt választott ki, akiknek az volt a feladata, hogy közelebbről megismerkedjenek a japán oktatási rendszerrel, de a két hét alatt az ország kulturális és természeti értékeit is megtekinthették.

Japán merőben más kultúrát képvisel, ami az európai embernek szokatlan. Gruber Lászlót lenyűgözte az a világ, ami ott fogadta, de nehezen tudná elképzelni magát ott, hiszen annyi minden működik másként ahhoz képest, amihez mi itt Magyarországon hozzászoktunk.

Az előadó kalandnak tekintette az utazást, reménykedett abban, hogy olyan helyekre is eljut, amelyekről eddig csak képeket, filmeket látott. Elmondása szerint sok kívánsága teljesült, többek között a Fuji hegyet is volt szerencséje megnézni, de ezen kívül sok más érdekességgel találkozott.

Gruber László szólt a Japán gasztronómiáról is. Japánban a legmagasabb a világon az átlagéletkor, ami nem véletlen, hiszen rendkívül egészségesen táplálkoznak – magyarázta az előadó.

Would you like to replay the video?

 

Következik: Tasmánia

A világjáró esték soron következő programján Dr. Gercsák Gábor egyetemi docens tart előadást Georgrásfus szemmel Tasmániában címmel november 17-én kedden 17 órától a múzeumban.

 

 

 

 

Címkék