Fordulatos meccsen értékes siker

Rendkívül kesze-kusza, izgalmas mérkőzést hozott az ÉRD női kézilabda csapatának a Fehérvár KC elleni vendégjátéka a bajnokság tizedik fordulójában: néggyel nyert az ÉRD.

Hasonló tartalmaink:

Hat percig kellett várni az első vendég gólra, de 4–1-ről is megfordították Klivinyi Kingáék a meccset, s a 18. percben már kettővel (5–7), a 24.-ben már öttel (6–11) vezettek.

Kicsit azt hihették az érdiek, hogy zsebben van a meccs, hisz a fordulás után a székesfehérvári gárda ledolgozta félidei hátrányát, s a második játékrész közepén a vezetés megszerzéséért is támadott, ám a kapuban remeklő Janurik Kinga sorozatos bravúrjaival vette el a fehérvári lövők kedvét, s a 44. percben társa is akadt az Érdnél, amikor sikerült megszerezni a második játékrész első vendégtalálatát. Herr Orsolya is remekül védett a túloldalon, de a tizennegyedik bekapott gólja után már elfogyott az ereje, s a hajrára az ÉRD ismét kialakította a félidei különbséget, amely már nem változott, így Szabó Edina csapata nagy skalpot gyűjtött a Fehérvár KC idegenbeli 21–17-es legyőzésével.

Szabó Edina így nyilatkozott a meccs után: – Mindkét csapatnak fontos mérkőzés volt ez.  Óriási harc volt. Néha az egyik, néha a másik csapat játszott jobban. Kiegyenlített küzdelem volt, bár végig dominálta a meccset az ÉRD, hiszen egy nagyon stabil védekezésből, jó kapusteljesítmény mellett tudtuk indítani a véghajrát, és még a nagyon hosszú gólcsendet is át tudtuk vészelni. Nagy dicséret illeti a lányokat, minden játékost, aki a csapat tagja. Nagyon sportszerű mérkőzés volt remek hangulattal; még egyszer köszönöm a szurkolóknak, akik sokat segítettek a lányoknak. A lényeg, hogy ezt a remek csapatot meg tudtuk verni idegenben. A legfontosabb a hozzáállás, a küzdelem, az egymásért való munka – ezekben remekül teljesítettek a lányok. Janurik Kinga és Klivinyi Kinga teljesítménye kiemelkedővolt, de a szélsők is odatették magukat, és jó volt a belső védekezés is: Kisfaludy Anett meccsek óta egészen extrát nyújt. Fontos a játékosoknak az egyéni siker, de egymás nélkül nem tudnak sikeresek lenni, ez most jól látszott. – értékelt Szabó Edina.

Would you like to replay the video?

Legközelebb az ÉRD november 18-án a Siófok ellen játszik hazai bajnoki mérkőzést az Érd Arénában 18 órától, míg november 21-én, szombaton 13 órától, november 22-én, vasárnap 14 órától a ZRK Umag csapatát fogadja a Kupagyőztesek Európa Kupájának harmadik fordulójában.

Az ÉRD a tabella negyedik helyét foglalja el, hisz ismét jobb a gólaránya, mint a Ipress-Center Vác ellen hazai pályán három góllal, 26–23-ra nyerő Siófoknak, amely először az 57. percben vezetett a mérkőzésen, de hiába a Dunaújvárosi Kohász KA elleni kilencedik fordulóbeli hétgólos győzelem, az újvárosiak Békéscsaba elleni 37–22-es sikere újból a harmadik helyre elég.

Női kézilabda NB I, 10. forduló

FEHÉRVÁR KC–ÉRD 17–21 (9–13)
Székesfehérvár, Kőfém Csarnok, 800 néző.
Vezette: Hargitai, Markó
FEHÉRVÁR KC: HERR O. – Csáki, Tápai Sz. 2 (1), Isitate, Mayer, Bandelier 4, TANABE 6. Csere: Emberovics 1, Horváth B., Herr A. 3 (2), Hajduch, Májer 1. Edző: Bakó Botond
ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 5 (2), M. González 1, Barján 1, KISFALUDY 2, Signaté 1, KLIVINYI 7. Csere: Gridnyeva (kapus), Fekete B. 3, Havronyina 1, Szabó L., Takács K., Gulyás, Vajda, Bernát. Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása: 8. perc: 4–1. 13. p.: 4–5. 18. p.: 5–7. 24. p.: 6–11. 28. p.: 8–12.34. p.: 11–13. 40. p.: 13–13. 46. p.: 13–14. 52. p.: 15–17. 58. p.: 16–20.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2

 

Címkék