Figyeljünk egymásra!

Az ősz vége felé közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, már sok helyen megjelent a hajnali fagy, lassan beköszönt a tél.

Hasonló tartalmaink:

A hideg időjárás fenyegetést jelent a fedél nélkül élőkre, azonban nem csak ők vannak veszélynek kitéve, hanem azok a többnyire idős, egyedül élő emberek is, akik korukra, egészségi állapotukra, vagyoni helyzetükre tekintettel – vagy egyéb körülmények miatt – nem tudják befűteni a lakásukat. Így előfordulhat olyan haláleset, ami kihűlés következménye, de ez sok esetben elkerülhető, megelőzhető. Az ilyen tragédiák megelőzése össztársadalmi érdek, az egyes állampolgároknak is fontos szerepe van ebben.

felkiáltójelKrízishelyzet esetén hívható 20-576-90-21, 20-231-62-73-as szám, de a 112-es segélyhívón a rendőrséget is hívhatják!

Pest megyében a járőrök rendszeresen keresik fel azokat a személyeket, akik a sűrűn lakott városrészektől távolabb, rossz körülmények között vagy egyedül élnek. Ellenőrzik a parkokat, buszmegállókat és a vasútállomásokat is.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett, illetve, ha tudomásukra jut, hogy a környezetükben valaki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Tegyünk együtt azért, hogy senki ne essen a hideg idő áldozatául!

police.hu

Címkék